1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Armin Hinz, ATSO’yu ziyaret etti

Avrupa Ticaret Odası Senatörü Armin Hinz, ATSO’yu ziyaret etti.


Avrupa Ticaret Odası Senatörü Armin Hinz, Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyesi Murat Denizdelen, İl Genel Meclisi Üyesi Süleyman Sakin, İşadamları Sedat ve Serdar Nalçakan dün Antalya Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Heyete ev sahipliği yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güray Parlak kurumun çalışmaları ve Antalya ekonomisi hakkında bilgiler verdi.
Görüşmede, bürokrat kimliğinin yanı sıra gayrimenkul alım, satım ve değerlendirme uzmanı olan Armin Hinz, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde ve özellikle İspanya’da gerçekleştirdikleri ikinci konut projeleriyle ilgili detaylı bilgiler verdi. ATSO’nun yabancılara konut satışında kolaylık sağlanmasına ilişkin 1 yılı aşkın süredir çeşitli girişimlerde bulunduğunu belirten Güray Parlak, “Ege Ordu Komutanlığı’na yapılması gereken başvuruların inceleme sürecinin uzamasına neden olmaktadır.

Yabancılara mülk satılamayacak yerlerin haritasının hazırlanarak Tapu Kadastro Bölge Müdürlüklerine dağıtımının yapılması halinde yabancılara mülk satışı süresinin Avrupa seviyelerine inebilecektir” dedi. Antalya’nın doğa güzellikleri, altyapı ve yatırım olanaklarıyla ikinci İspanya olabileceğinin altını çizen Parlak, “ATSO olarak üyelerinin menfaatlerine yönelik çalıştıklarını ve emlak sektörünün 300’e yakın alt meslek grubunu ilgilendirdiğini ve Oda çalışmalarının bu nedenle çok daha fazla önemli olduğunu” sözlerine ekledi.


Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyesi Murat Denizdelen’in konuğu olarak Antalya’da bulunan Armin Hinz, bir sonraki ziyaretini Avrupa Ticaret Odası’ndan bir heyetle gerçekleştirmeyi düşündüğünü ve işbirliğinin devam etmesinden memnuniyet duyacaklarını belirtti. ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güray Parlak ikinci konut turizmi ve satışıyla ilgili olarak Antalya’nın yoğun olarak yurt dışında tanıtılması gerektiğini, ikili görüşmelerin ve yurtdışında bulunan ticaret odaları ile kurulacak işbirliklerinin süreci hızlandıracağını düşündüklerini belirtti

İha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 11:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?