7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Armutta yaz bereketi

Akdeniz Bölgesinin meyve ambarı Korkuteli ilçesinde Armut Üreticileri, Küresel Isınma Sebebiyle Ortaya Çıkan kuraklığın Armut üretimini arttırdığını söyledi.

Küresel ısınma ve kuraklık, insan yaşamı için gerekli bazı meyve ve sebzelerin üretimini kısıtlarken, bazı meyvelerin de üretiminin artmasına yol açıyor. Margarit ve Ankara armutu ile Türkiye'ye ve dış ülkelere ihracatı yapılan ilçede uzun süren kuraklık, armut üretiminin geçen yıllara göre artmasını sağladı. Korkutelili armut üreticileri, Romanya, Kuzey Kıbrıs ve Rusya başta olmak üzere birçok yere armutlarının ihraç edildiğini belirterek, bu yıl kuraklık sebebiyle armut üretiminde patlama Beklediklerini kaydetti.

25 yıldır Bayat ovasında armut üreticiliği yapan Ramazan Kıvrak, Akdeniz Bölgesinin gurur olan Ankara ve Margarit armutların ilçe ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi. Bu yıl armutu dalında bin 250 YTL’ye dalında sattıklarını söyleyen Kıvrak, Armut tüccarlarının bu dönem armutları erken ve ucuza dalında aldığını, armut üreticilerinin ürün fazlalığı olmasına rağmen kazançlı çıktıklarını, bu yıl kuraklık olmasına rağmen yılın bereketli geçtiğini söyledi. Kıvrak, Bu sene üretimin çok iyi olmasının sebebi, ortaya çıkan kuraklık bizleri düşündürmüştü.
Ancak damlama sulama sistemiyle bahçeleri daha ekonomik olarak suladık ve dallarda 750 ile 1 kilogram arasında olan armutlar topladıklarını söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 11:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?