16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

ASAT'ta çifte bayram sevinci

ASAT İŞÇİLERİNDE ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü’nde 381 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın da katıldığı törenle imzalandı. ASAT’ta tabandaki işçi yevmiyesi 56 liradan 68 liraya yükseltilirken, aylık 420 lira da net yemek yardımı yapıldı. Sözleşme işçiler arasında sevinç yaşattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, sözleşmenin imzalandığı ASAT Toplantı Salonu’na girişinde işçiler tarafından ayakta alkışlandı. DİSK Genel-İş Antalya Şube Başkanı Matoş Gonca, ASAT’la Türkiye’ye örnek bir toplu iş sözleşmesi hazırladıklarını belirterek, “İstediğimiz zam oranı ve sosyal yardımların tamamına yakınını aldık. İşçinin ve emeğin yanında yer alan Başkan Akaydın’a ve ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın’a teşekkür ediyoruz” dedi.

ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın da, ASAT işçisinin verilen hizmet gereği 7 gün 24 saat sürekli görevde olduğunu belirterek, “Bu sözleşmeyi hak ediyorsunuz. Hep birlikte ASAT’ı daha ileriye götürmek, sorunsuz bir Antalya için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da çok mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Böyle bir sözleşmenin uzlaşma kültürü ile imzalanması ve Ramazan Bayramı öncesi bitmesi önemli. Emekçinin yanında olan bir belediye başkanıyım. Ülke ve belediye koşullarının el verdiği ölçüde en iyi sözleşmeyi yapmaya çalışıyoruz. En ağır koşullarda çalışıyorsunuz. Her türlü zam size helal olsun. Hayırlı olsun, güle güle harcayın.”

Dün Büyükşehir’de işçi ve memurları kapsayan iki toplu sözleşme daha imzaladıklarını hatırlatan Başkan Akaydın, “Memur sendikasıyla yaptığımız toplu sözleşme beni çok gururlandırdı. Anayasaya, referanduma gerek kalmadan toplu iş sözleşmesi yapılabileceğini gösterdik” dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın ve DİSK’e bağlı Genel-İş Antalya Şube Başkanı Matoş Gonca, iki yıl süreli toplu iş sözleşmesini, işçilerin alkışları arasında imzaladı. İşçiler, sözleşmeden çok memnun olduklarını ifade ettiler.

381 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi ile 56 lira olan en düşük işçi yevmiyesi 68 liraya yükseltilirken, işçilerin maaşlarına net 420 lira yemek parası eklendi.

ASAT İŞÇİLERİNDE ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 11:38:00
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 11:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?