21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Aşırı sıcaklar bunaltıyor

ANTALYA'DA AŞIRI SICAKLAR BUNALTIYOR

Antalya'da, mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklık kentte yaşayan vatandaşları ve tatil için gelen turistleri bunalttı.

Hava sıcaklığının 39 derece olarak ölçüldüğü Antalya'da, yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti.

Konyaaltı Plajı'nda denize giren ya da güneşlenen tatilciler, sıcak havanın bunaltıcı etkisini üzerlerinden atmaya çalıştı.

İstanbul'dan bir haftalığına Antalya'ya tatile gelen Perihan Çizen, sıcak havanın etkisinden kurtulmaya denizin bile etki etmediğini söyledi. Sıcak havalarda denize girmenin fayda etmediğini anlatan

Çizen, şöyle konuştu: "Buraya kayınpederimle misafirliğe geldik. Onun tansiyonu o kadar kötü bir şekilde yükseliyor ki evden dışarı çıkamıyor. Evin her yerinde klima çalışıyor. Denize girmekte aslında hiç etki etmiyor. Sıcak ama biraz rüzgar var o güzel. Rüzgarın olması insanı biraz olsun rahatlatıyor."

Kent merkezinde ise turistler güneşin kavurucu etkisinden korunmak için şemsiyelerle dolaşıyor. Bazı vatandaşlar ise serinlemek için çeşmelerde el, yüz ve ayaklarını yıkadı.

Günün en yüksek sıcaklığının 39 derece, nem oranının yüzde 51, deniz suyu sıcaklığının 26 derece olduğu Antalya'da aşırı sıcakların önümüzdeki günlerde daha da etkisini göstereceği belirtildi.

ANTALYA'DA AŞIRI SICAKLAR BUNALTIYOR
ANTALYA'DA AŞIRI SICAKLAR BUNALTIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2011 Pazartesi 17:16:01
Güncelleme :18 Temmuz 2011 Pazartesi 18:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?