22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Aşk Grevi’ geri döndü

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TİYATROSU ‘BARIŞ İÇİN AŞK GREVİ’

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) Aşk Grevi oyunu 6 yıl aradan sonra ‘Barış İçin Aşk Grevi’ adıyla yeniden Antalyalı sanatseverlerle buluştu.

1999-2004 yılları arasında kapalı gişe oynayan, Almanya, Mısır, Bosna- Hersek dahil yurtiçi ve yurtdışı turnelerinde izleyiciler tarafından ayakta alkışlanan Aşk Grevi, ‘Barış için Aşk Grevi’ adıyla geri döndü. Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen oyunun galasına 350’nin üzerinde izleyici katıldı.

İZLEYİCİLER KAHKAHAYA BOĞULDU

ABT tarafından bugüne kadar sahnelenen en uzun soluklu oyunların başında yer alan ve 6 sezon aralıksız kapalı gişe sahnelenen Aşk Grevi’nin ‘Barış için Aşk Grevi’ versiyonu izleyicilerin beğenisine sunuldu. Sanatseverler, geleneksel Türk tiyatrosu öğelerine dayanan anlatım dili, doğaçlamaları ile güncel, politik ve toplumsal göndermelerin yer aldığı oyunda neşeli dakikalar yaşadı.

ABT'NİN DÖRDÜNCÜ OYUNU

Oyunun bitiminde Angoralı Komutan rolünü sergileyen ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan ve tüm ABT oyuncuları, salonu dolduran izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. İzleyicilere açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, “11 aydır Antalya'da tiyatro adına çok şey değişti. ABT, bu sezon dördüncü oyununu sergilemeye başladı. Ayrıca konservatuar bünyesinde de hazırlanan bir oyunumuz var. Yakın zamanda da daha önce edebiyatla buluşturduğumuz kadınları, ‘Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor’ etkinliğinde oynayacakları tiyatro oyunu ile karşınıza çıkaracağız” diye konuştu.

Aristophanes'in Lysistrate'sinden esinlenerek yazar Savaş Aykılıç'ın yazdığı oyunda, kocalarının toprak ve iktidar savaşlarından bıkan kadınların barış sağlanması için uyguladıkları aşk yasağı, oyun içinde oyun kurgusuyla izleyiciye aktarılıyor. Toplumsal ve politik çelişkileri sergileyen bir taşlama niteliğindeki ‘Barış İçin Aşk Grevi’nin reji uygulamasını ise ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan yapıyor. Oyunun dekor tasarımı Cenap Aydınoğlu, müzikleri İhsan Kılavuz, dansları Mehmet Özgür, ışık tasarımı Özgür Dokuyucu, kostüm tasarımı Gizem Karasu’ya ait. Oyunda Müfit Kayacan, Rüyam Olunçay, Murat Ercanlı, Mehmet Özgür, Safinaz Özgür, Recep Kamiloğlu, Hasibe Özgür, T.Talat Türkeli, Bülent Patoğlu, Saadet Yıldırım , İlhan Örenel, Ezgi Albayrak, Murat Akyol rol alıyor.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TİYATROSU ‘BARIŞ İÇİN AŞK GREVİ’
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TİYATROSU ‘BARIŞ İÇİN AŞK GREVİ’
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2010 Pazar 13:11:05
Güncelleme :28 Şubat 2010 Pazar 15:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?