1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Aşk yağmuru' heykeline talip çıktı

Antalya'nın Kemer ilçesinde yeni seçilen Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün kaldırttığı "Aşk Yağmuru" adlı heykele İstanbul Kadıköy Belediyesi talip oldu.

2004 Yılında Heykeltıraş Zafer Sarı tarafından yaptırılan heykeli "Sanata ve sanatçıya sahip çıkmak için" Kadıköy'e almak istediklerini söyleyen Başkan Selami Öztürk, heykeli Kemer Belediyesi'nden isteyeceklerini belirtti.

Kadıköylülerin her zaman sanata ve sanatçıya büyük önem verdiğini ve sahip çıktığını kaydeden Öztürk, heykelle ilgili haberleri basından takip ettiğini belirterek, "Ortada bir sanatçı yorumu, sanatçı emeği var. Sanat eserleri heykeller değişik kişilere değişik çağrışımlar yaptırabilir, yada farklı olarak algılanabilir. Sanat eserinin özelliği de budur zaten. Herkes tarafından farklı yorumlanmak, farklı algılanmak. Sanat dallarının hiç birinde bu tür kısıtlamalar, engellemeler olmamalı. Sanat ve sanatçı özgür olmalı. Biz sanata ve sanatçıya her zaman saygı duyuyoruz. Bu nedenle sansürlenmek istenen, yasaklanmak istenen bu heykeli Kadıköyümüze istiyoruz" dedi

Başkan Öztürk, heykelin Kadıköy'e getirilmesi için sanatçısı ve Kemer Belediyesi ile irtibata geçeceklerini de belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 13:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?