1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Askerlik eğlencesi kanlı bitti

ANTALYA'da 23 yaşındaki Mehmet Çakır'ın kullandığı otomobil, karşı yönden gelen 32 yaşındaki Fatih Delikanlı yönetimindeki yolcu minibüsüyle çarpıştı.

Kazada sürücü Çakır ve askere gidecek olan Mustafa Acar'la birlikte 4 kişi ağır yaralandı. Otomobilde çok sayıda içki şişesi bulundu.

Kaza dün saat 21.00 sıralarında Antalya- Mersin Karayolu Havaalanı Kavşağı Yan yolda meydana geldi. Havaalanı yönünden şehir merkezine doğru Mehmet Çakır yönetimindeki 07 KE 568 plakalı otomobil, karşı yönden gelen 07 AB 0119 plakalı yolcu minibüsüyle çarpıştı. Minibüsün altında yaklaşık 15 metre sürüklenen otomobil, yol ortasında durabildi. Otomobilde bulunan 14 yaşındaki Sevim U., ablası 16 yaşındaki Yeşim U., 22 yaşındaki Mahmut Şahan, 20 yaşındaki Semih Avcı ve sürücü Mehmet Çakır ağır yaralandı.

Çevredekiler ve minibüsteki yolcular tarafından otomobilden çıkartılan yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Kazanın ardından otomobil içerisinde sıkışan 20 yaşındaki Mustafa Acar, itfaiyenin otomobili demir makaslarla kesmesinin ardından sıkıştığı yerden kurtarılarak ambulansa taşındı.

Minibüs sürücüsü Fatih Delikanlı kazayı polislere anlatırken bazı yolcular telefonla yakınlarını arayarak yardım istedi. Güvenlik şeridini çekerek olay yerinde inceleme yapan polis, otomobilin içerisinde bulunan içki şişeleri ve bira kutularını fotoğraflayarak tutanak tuttu. Kazanın ardından araç kurtarıcı yardımı ile otoparka çektirildi. Motor kısmında hasar oluştuğu için çalışmayan minibüs ise çekici yardımı ile yoldan alındı. İtfaiye ekiplerinin tazyikli suyla temizlediği yol, yaklaşık 1.5 saat sonra yeniden trafiğe açıldı.

Yaralılardan Sevim U., Yeşim U., Semih Avcı, askerden izne gelen Mahmut Şahan ile askere gideceği öğrenilen Mustafa Acar'ın hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Kanında 1.29 promil alkol çıkan otomobil sürücüsü Çakır'ın ise hayati tehlikesi sürüyor. Minibüs sürücüsü Delikanlı gözaltına alınırken, polis kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.


 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 14:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?