1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ASMEK sergileri ilgi gördü

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nın (ASMEK) yılsonu sergileri,Yeşilbayır ve Varsak’da açılan sergilerle sona erdi.

Kursiyerlerin, el emeği göz nuru eserleri vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nın yılsonu sergilerinin yedincisi Yeşilbayır Kurs Merkezi’nde açıldı. Açılışa Yeşilbayır Kaymakamı İbrahim Hayrullah Sun, Döşemealtı Belediyesi Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda kursiyer ve aileleri katıldı.

Kaymakam Sun, Yeşilbayır Kurs Merkezi’nin en tecrübeli öğretmeni Nilgün Babacan Ürgün’e serginin açılış kurdelesini kestirdi. 588 kursiyerin 33 branşta kurs aldığı sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.ASMEK sergilerinin sekizinci ve sonuncusu olarak Varsak Kurs Merkezi’nde açılan sergide iseı. 22 branşta 887 kursiyerin el emeği göz nuru sergilendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASMEK Koordinatörü Hürdoğan Arslan kursların istihdam odaklı geliştirileceğini belirterek, özellikle Yeşilbayır ve Varsak bölgelerinde kurslarla bir kültür buluşmasını sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. Yeşilbayır ve Varsak’da açılan sergilerle halkın ayağına hizmet götürüldüğüne vurgu yapan Arslan, “Böylece halkımızla kucaklaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Yeşilbayır ve Varsak kurs merkezinde açılan sergilerde, kursiyerlerin rölyef, resim, kırkpare, makine nakışı, ev sanatları, giyim, vitray, mefruşat, seramik, iğne oyası, kurdele yapımı ve örgü eserleri yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 16:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?