1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ASMEK sergisi açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursu (ASMEK) kapsamında ücretsiz olarak eğitim gören 20 bin kursiyerin 2008-2009 yıl sonu sergilerinin ilki Haşim İşçan Kültür Merkezi’nde açıldı.

 8 merkezde 91 dalda verilen kurslar sonunda kursiyerler el emeği ve göz nuru eserlerini sergiliyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ASMEK Projesi’nin daha da geliştirilerek istihdama yönelik olacağını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Haşim İşcan, Yeni Mahalle Semt Evi, Karşıyaka, Konyaaltı, Atatürk, Lara, Varsak ve Yeşilbayır olmak üzere 8 merkezde ASMEK sergisi açılıyor. 2008-2009 yıl sonu sergilerinin ilki Hasim İşçan Kültür Merkezi Fuayesi’nde gerçekleştirildi. Sergiye, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eşi Günseli Akaydın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muzaffer Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Belediye bürokratları, kursiyerler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, açılışta yaptığı konuşmada, ASMEK projesinin kaldırılacağı gibi söylentilerin kamuoyuna yansıtıldığını hatırlatarak “Tam tersi, ASMEK daha da geliştirilerek, yaygınlaştırılıp, daha çok istihdama yönelik olacak. Eşim Günseli Akaydın’ın da içinde bulunduğu bir projeyle, kadın emeğinin değerlendirilerek istihdama doğru yönlendirilmesi için çalışacağız. Bu konuda sizden sabır göstermenizi rica ediyorum. Sosyal projelerimiz üzerinde çalışıyoruz. El emeği göz nuru ürünlerinin hepsini ayrı bir değer olarak görüyorum. Bu kapsamda, kursları başarıyla bitirenleri tebrik ediyorum ve kutluyorum” dedi.

SERTİFİKA DAĞITILDI

Başkan Akaydın ve eşi Günseli Akaydın daha sonra Türkiye genelinde belediyeler arasında yapılan, kumaş ve ahşap boyama ile tasarım yarışmalarına katılarak derece alan öğretmen ve kursiyerlere plaketlerini, Haşim İşçan Kurs Merkezi’nde kurslarını başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikalarını takdim etti.

Akaydın çifti, sertifika töreninin ardından serginin açılış kurdelesini keserek sergiyi gezdi. Sergiye hayran kalan Başkan Akaydın, kurs yetkililerinden eserler hakkında bilgi aldı. Konyaaltı Kurs Merkezi gitar bölümü kursiyerleri, Başkan Akaydın ve eşi Günseli Akaydı’a mini dinleti sundu.

20 BİN KURSİYER

Resim, giyim, takı, makine nakışı, el sanatları, kuyum, teship, minyatür, hat kalem işi, kumaş boyama, ahşap boyama, telkari, rölyef, seramik, ürünlerin yer aldığı sergi 5 gün açık kalacak. 91 dalda, 730 kursun açıldığı ve 20 bin kursiyerin katıldığı ASMEK kurslarının yıl sonu sergilerinin devamı kendi birimlerinde açılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 17:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?