21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

ASMEK yıl sonu sergisi açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursu (ASMEK) kapsamında ücretsiz olarak eğitim gören 16 bin kursiyerin 2007-2008 yıl sonu sergisi Cam Piramit'te açıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Haşim İşcan, Yeni Mahalle-Semt Evi, Karşıyaka, Konyaaltı, Atatürk, Varsak ve Yeşilbayır olmak üzere 7 merkezde düzenlenen ASMEK 2007-2008 yıl sonu sergisi açıldı.

Serginin açılışı Antalya Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ASMEK Koordinatörü Ebru Türel, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, ASMEK eğitmenleri, kursiyerler ve çok sayıda Antalyalının katılımıyla yapıldı.

ASMEK projesinin bugünlere gelmesine büyük sağlayan koyan Ebru Türel, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Antalya'nın geleceğine yapılan en önemli yatırımın meyvelerini verdiğini belirterek, "Kursiyerlerimiz kendini geliştirmek için çaba sarf ederek, öğrendiği sanat ve meslekle koluna altın bilezik taktı. ASMEK bütün bunları sosyal belediyecilik anlayışı ile ücretsiz olarak gerçekleştirdi. Antalyalıların bu kurslara ilgisi arttıkça ASMEK de büyüyecektir. Bu projeye inanan ve destek veren biri olarak kursiyerlerimizin azmi, kararlılığı ve desteği bizleri cesaretlendiriyor" dedi.

Antalyalılara kalitesi ISO tarafından tescillenmiş kurslarla sanat ve meslek eğitimi verildiğinin altını çizen Ebru Türel, ASMEK üç yıllık bilançosunu katılımcılarla paylaştı. ASMEK'in ikinci yılında TS EN ISO 9001-2000 Kalite Belgesi ile ödüllendirildiğini vurgulayan Ebru Türel, "Kentin dört bir yanına yayılmış 7 farklı kurs merkezinde, 82 branşta, bin 72 gurup açıldı. 35 bin Antalyalı bu kurslardan yararlandı. Biz ASMEK Projesinin daha da büyütmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu nedenle kurslarda ve serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dişe konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Başkan Menderes Türel, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve ASMEK Koordinatörü Ebru Türel, birlikte ASMEK Yıl sonu sergisinin kurdelesini kesti.

Daha sonra hep birlikte kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı sergiyi gezdi. Kursiyerler, Ebru Türel'e kendi yaptıkları çanta ve ayakkabı, Başkan Türel'e ise kravat hediye etti.

Başkan Türel ve eşi Ebru Türel ile birlikte sergiyi gezen konuklar bir dönem boyu verilen eğitimin sonucu ortaya çıkan muhteşem sergiye hayran kaldı.

SAZ VE NEY KURSİYERLERİNDEN KONSER

ASMEK bünyesinde verilen Saz ve Ney eğitimi alan kursiyerler açılışta konser verdi. Saz kursiyerleri Türk Halk Müziği konseri, Ney kursiyerleri de Tasavvuf konseri ile Semah gösterisi düzenledi. Başkan Türel, davetlilerin büyük ilgi gösterdiği konserin sonunda bu yıl ASMEK'i başarıyla tamamlayan kursiyer ve eğitmenlerle, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken, ASMEK Sorumlusu Canan Gököz'e plaket verdi. Başkan Türel, ASMEK Projesinin gerçekleşmesinde büyük emek veren ASMEK Koordinatörü ve eşi Ebru Türel'e de plaket verdi.

66 BRANŞTA 16 BİN 224 KURSİYER

İki dönem halinde gerçekleştirilen ve 16 bin 224 kursiyerin 66 branşta eğitim aldığı ücretsiz sanat ve meslek eğitim kursunu bitiren kursiyerlerin Cam Piramit Kongre Merkezi'nde yıl boyunca yaptıkları çalışmaları 9 Haziran'a kadar sergilenecek.

Sergide Giyim, Mefruşat, Takı-Tasarım, El Sanatları, Plastik Sanatları, Stilistlik, Resim, Vitray, Tezhip, Ebru, Ev aksesuarları, Ev tekstili, Aşçılık, Kuaförlük ve Cilt bakımı, Fotoğrafçılık, Bilgisayar, Bağlama, Gitar, Eğitici anne ve çocuk bakıcılığı, Yabancı Dil, Güvenlik sistemleri, İklim Klima Seramik Duvar Karosu ve çeşitli branşlarda ürünler yer alıyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 17:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?