7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

ASMEK'ciler gönüllü itfaiyeci oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürlüğü Yöneticileri ve ASMEK bina sorumluları ‘gönüllü itfaiyeci’ oldu.

Gönüllü itfaiyeciler, 40 saat boyunca yangın söndürme teknikleri eğitimi alırken, uygulamalı olarak yangına müdahale etti.Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından ‘Gönüllü İtfaiyecilik Eğitimi’ veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürlüğü Yöneticileri, personeli Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursu (ASMEK) bina sorumlularından oluşan 20 kişilik gurup İtfaiye Müdürlüğü’nde ‘gönüllü itfaiyecilik’ eğitimi aldı. İki haftadan 40 saatlik bir eğitim alan Eğitim Şubesi çalışanları kursta aynı zamanda uygulamalı olarak yangın söndürme tatbikatı yaptı. Kursiyerler eğitimin sonunda ‘gönüllü itfaiyeci’ sertifikası aldı.

TATBİKATLI EĞİTİM

İtfaiye Şube Müdürü İsmail Selçuk Özgür ve Eğitim Amiri Şaban Kibar tarafından kursiyerlere yangına müdahale teknikleri ve ilkyardım müdahaleleri öğretildi. Selçuk Özgür, “Yangın yerindeki tehlikelerin en az zararla bertaraf edilmesi, deprem ve sel baskınlarında nasıl davranılması gerektiği gibi konularda da eğitim verdik. Ayrıca, yangın söndürme tatbikatları yaptırdık” dedi.

ÖRNEK DAVRANIŞ

‘Gönüllü İtfaiyecilik’ Eğitimine Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürü Nihat Durmaz ve ASMEK Koordinatörü Canan Gököz de katıldı. Durmaz ve Gököz, eğitimin çok faydalı geçtiğini belirterek “Eğitim Şube Müdürlüğü olarak İtfaiye Müdürlüğümüze böyle bir eğitim almak istediğimizi bildirdik. Sadece iş hayatımızda değil, normal yaşantımızda da bu eğitimin faydalarını göreceğimize inanıyoruz. Olası bir yangına, depreme, sele karşı nasıl davranacağımızın bilincindeyiz. Tüm kuruluşlara örnek olmasını isteriz” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 12:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?