22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ASMEK’lerde sergi heyecanı

ASMEK’LERDE YIL SONU HEYECANI YAŞANIYOR

Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda (ASMEK) yıl sonu heyecanı yaşanıyor. Kursiyerler bir yol boyunca ürettiklerini sergilerle vatandaşların beğenisine sunuyor.

Çaybaşı, Lara, Konyaaltı, Atatürk, Karşıyaka kurs merkezilerinden sonra Yenimahalle Semtevi’ndeki Kurs Merkezi’nde de yılsonu heyecanı yaşandı. Kursiyerlerin bir yılın ardından ürettikleri el emeklerinin yer aldığı serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Yaygın Eğitim Şube Başkanı Hürdoğan Arslan, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Serginin açılışında konuşan Cemal Öcal, Büyükşehir Belediyesi’nin istihdama ve eğitime çok önem verdiğini söyledi. Hayatın sürekli yeni ihtiyaçlar yarattığını ifade eden Öcal, ASMEK’lerde de bu ihtiyaçlara yönelik kurslar açtıklarını kaydetti. Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğu gerçeğiyle projeler ürettiklerini ifade eden Cemal Öcal, söz konusu kursların insanlara meslek kazandırarak, bir nebze de olsa işsizliği azaltacağını kaydetti.

Konuşmasının ardından Öcal, bazı kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Kursiyerler adına konuşan 55 yaşındaki Mahire Yıldırım da okuma yazma kursunu bitirdiğini söyledi. Doğduğu yerde kız çocuklarına önem verilmediği için okutulmadığını dile getiren Yıldırım, “Bu yaşımda okuma yazma öğrenmemi sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” dedi.

Giyim, resim, rölyef, el sanatları, mefruşat, makine nakışı eserlerinin yer aldığı sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kursiyerlerin el emekleri, sergiyi gezenler tarafından beğeni topladı. Tasarım bölümü kursiyerlerinin kendi tasarladıkları elbiselerle yaptıkları defile ise büyük alkış aldı.

ASMEK’LERDE YIL SONU HEYECANI YAŞANIYOR
ASMEK’LERDE YIL SONU HEYECANI YAŞANIYOR
ASMEK’LERDE YIL SONU HEYECANI YAŞANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 14:56:05
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 15:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?