21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

ASMEK'te yeni eğitim yılı başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ücretsiz Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) 2008- 2009 Eğitim Yılı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından törenle açıldı.

Türel, ASMEK 2008-2009 eğitim döneminde, 90 farklı branşta toplam 20 bin kursiyere eğitim verileceğini kaydetti.

Haşim İşcan ASMEK Kurs Merkezi'nde gerçekleştirilen törene ASMEK Genel Koordinatörü olan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Eşi Ebru Türel, Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken, Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Şahin de katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel açılışta yaptığı konuşmada, dünya için en büyük kötülüğün, dünya sorunlarına ilgisiz kalmak olduğunu ifade ederek, bu anlayışla Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı ASMEK kurslarını oluşturduklarını söyledi.

ASMEK Projesi'nin Antalya'nın geleceğine yönelik yaptıkları yatırımlar arasında en önemli yerde olduğunu belirten Başkan Türel şunları söyledi: "ASMEK Projesi'nde, büyük ideallere yola çıktık. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki; geleceğine yön verme konusunda her vatandaşımız eşit imkanlara sahip değil. Biz, imkanı olmayan, ihtiyaç duyan hemşerilerimize, geleceklerine yön verebilme fırsatını sunmak istedik. Arzu eden her vatandaşımızın bir meslek kazanması ve böylece geleceğine yön vermesi için Antalya'nın dört bir yanında ASMEK eğitim merkezlerimizi ücretsiz olarak hizmete soktuk."

Bugüne kadar ASMEK kurslarından faydalanan vatandaşların sayısının sayısı 35 bini aştığını belirten Başkan Türel, "Kentimizin dört bir yanına yayılmış 8 farklı kurs merkezinde, 82 farklı branşta kurs verildi. Bin 72 grup açıldı. ASMEK 2008-2009 eğitim döneminde, 90 farklı branşta toplam 20 bin kursiyere eğitim verecek. Kısa sürede elde edilen başarı mutluluk verici. Kursların böylesine ilgi görmesi, siz değerli hemşehrilerimizin projeye ilk günden sahip çıkması sevindirici. Ama beni daha da mutlu eden; projenin büyüyerek devam etmesi" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ticari amaçtan arınmış, vatandaş memnuniyeti odaklı bu projenin hayata geçmesinde büyük emeği ve katkıları olan eşi Ebru Türel'e ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Menderes Türel ve Ebru Türel oğulları Akant ile birlikte daha sonra sınıfları gezerek, kursiyerlerle sohbet etti. Başkan Türel kursiyerlere yeni eğitim yılının hayırlı olması dileklerini iletti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 16:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?