1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Aspendos Festivali 10 Haziran'da

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belkıs beldesindeki bin 800 yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu'nda bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilecek olan Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, 10 Haziran'da başlıyor.

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği G. Verdi'nin "Aıda" operasıyla başlayacak olan festivale bu yıl yurt dışından bir tek Prag Devlet Opera ve Balesi katılıyor.

Türkiye'den, Ankara Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Antalya Devlet Opera ve Balesi, Mersin Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Opera ve Balesi ile Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası katılacak. 12 Haziran Cuma günü "Aıda" operasını bir kez daha sahneye taşıyacak olan Ankara Devlet Opera ve Balesi, 16 Haziran de A.Adam'ın "Gıselle" balesini sanatseverlerle buluşturacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 19 Haziran Cuma günü G. Bizet'in "Carmen" operasını sahneleyecek.Yurt dışından katılan tek topluluk olan Prag Devlet Opera ve Balesi de, 23 Haziran günü G. Puccini'nin "Tosca" operasıyla sahneye çıkacak. Festivalde Antalya ve Mersin Devlet Opera ve Balesi, 26 Haziran Cuma günü "Carmına Burana" balesini birlikte sahneleyecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi, 30 Haziran günü "Romeo ve Julıette" operasıyla sanatseverlerin karşısına çıkacak. Festivalin kapanışı 3 Temmuz Cuma günü Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın "Dısney'in Sihirli Müziği" konseriyle olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 18:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?