22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Aspendos Festivali 7 Haziran'da

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce organize edilen 15. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, 7 Haziranda, ünlü İtalyan opera sanatçısı Nicola Martinucci'nin gala konseriyle başlayacak.

3 Temmuza kadar sürecek festivalin açılışında konser verecek ünlü İtalyan opera sanatçısı Nicola Martinucci'ye Nilgün Akkerman, Birgül Su Ariç, Aylin Ateş, Efe Kışlalı, Erdem Erdoğan, Cenk Bıyık ve Tuncay Kurtoğlu ile Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestra ve korosu eşlik edecek.

Festivalde 10 Haziranda, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından ünlü İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin ilk büyük başarısı olarak tanınan ve tüm dünya operalarının repertuvarında bulunan Nabucco Operası sahnelenecek.

Antik Aspendos Tiyatrosu'nun olağanüstü atmosferinde, opera ve balenin görsel bir şölene dönüştüğü festivalde, 13 Haziranda, Ankara Devlet Opera ve Balesi, Çaykovski'nin ölümsüz yapıtı Kuğu Gölü Balesi'ni sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Dünyada "Yıldızlar Operası" olarak tanınan Sofya Ulusal Opera ve Balesi, G. Puccini'nin mistik operası Turandot ile festivalde sahne alacak. Güzel olduğu kadar acımasız Çin Prensesi Turandot ile Prens Calaf arasındaki aşkı konu alan opera, 17 Haziranda sanatseverlerle buluşacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesince sahnelenecek, Mozart'ın Türk müziğinden esinlenerek bestelediği Saraydan Kız Kaçırma Operası, 20 Haziranda izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Ünlü İtalyan opera bestecisi Guiseppe Verdi'nin başyapıtı Aida Operası, İstanbul Devlet Opera ve Balesince 24 Haziranda sahnelenecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin ikinci eseri, ünlü besteci L. Minkus ile klasik balenin babası olarak ünlenen koreograf M.Petipa'nın ortak şaheseri La Bayadere Balesi. Eser, 27 Haziranda sahnelenecek.

30 Haziranda festivalin ikinci konuk topluluğu İtalya'dan Reggio Calabria Belediyesi Francesco Cilea Tiyatrosu sahne alarak V. Bellini'nin büyük operası Norma'yı Aspendos Antik Tiyatrosu'nun büyülü atmosferinde sanatseverlerle buluşturacak. 182 kişiyle festivale katılacak topluluğun ilk kez Türkiye'ye geleceği bildirildi.

Festivalin kapanış konserini Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası verecek. Konserde, piyanist Gülsin Onay solist olarak yer alacak.

AA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 13:32:00
Güncelleme :2 Haziran 2008 Pazartesi 13:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?