21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Aspendos Festivali başlıyor

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 15. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, 7 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında Antalya'da sanatseverlerle buluşuyor.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen, ünlü İtalyan Opera Sanatçısı Nicola Martinucci, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan ve Antalya Devlet Opera ve Bale Müdürü Erdoğan Davran, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında festival ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen, Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin 15 yıldır devam ettiğini belirterek, "Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali Türkiye'nin uluslararası alanda tanınmasında en önemli 15-20 marka arasında yer alıyor. Festivallere maddi ve manevi destek vermediğiniz zaman festivaller ölmeye mahkumdur. Festivallere her zaman destek verilmesi gerekiyor" dedi.

Ünlü opera sanatçısı Leyla Gencer ile güzel anıları olduğunu belirten ünlü İtalyan Opera Sanatçısı Nicola Martinucci ise "İtalya'da Leyla Gencer tek başına duayendi. Gencer'in ölümü opera adına büyük bir kayıptır. Sala tiyatrosu öğretmenlerinden bir tanesi olan Gencer öğrencileri için çok iyi bir öğretmendi. Öğrenciler için Gencer'in ölümü büyük bir kayıp. 15. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde Türk meslektaşlarımla sahneye çıkmak benim için ayrıca büyük bir mutluluktur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 16:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?