1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Aspendos Festivali başlıyor

Bu yıl 16’ıncısı düzenlenecek olan Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, Aida Operası ile başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen fesüivalde, antik Aspendos Tiyatrosu’nu korumak adına izleyici sayısına kısıtlama getirildi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, festivalin 2 bin yıldır ayakta duran ve muhteşem bir akustiğe sahip antik tiyatroda gerçekleşmesinin önemine değinerek, dünyada bu özelliğe sahip tiyatroların sayısının az olduğunu vurguladı. Gökmen bu nedenle bu yıl izleyici sayısına kısıtlama getirildiğini ifade etti..

10 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin açılışının Aida Operası ile yapılacağını belirten Gökmen, “Bu yılki festivalin bir başka özelliğinin daha bulunuyor. 10 Haziran 1949 Devlet Opera ve Balesi’nin kuruluşuna ilişkin düzenlemenin TBMM’de kabul edildiği yıldır. Bu yıl festivalin, yasanın 60. yıldönümüne rastlıyor olması özel bir anlam taşıyor” diye konuştu.

AÇILIŞ AIDA İLE

Giuseppe Verdi’nin ünlü eseri Aida ile açılışı yapılacak olan 16. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında 16 Haziran tarihinde Giselle, 19 Haziran'da ise Fransız besteci Bizet'in Carmen Operası izlenebilecek. Festivalin tek yabancı topluluğu olan Prag Devlet Operası ise 23 Haziran'da İtalyan besteci Puccini'nin Tosca Operası ile sanatseverlerle buluşacak.

Festival, 26 Haziran'da Antalya ve Mersin Devlet Opera Balesi’nin birlikte sahneleyeceği Carmina Burana ile devam edecek.İzmir Devlet Opera ve Balesi ise 30 Haziran’da Romeo ve Juliette’i sahneleyecek. Festivalin, 3 Temmuz'daki kapanış konserini ise Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası gerçekleştirecek.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 17:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?