21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Aspendos Festivali'nin tarihi belli oldu

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Kültür Sanat-Sen tarafından Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla organize edilen 1. Ulusal Aspendos Kültür ve Sanat Festivali, 1-20 Ekim tarihleri arasında Antalya'da yapılacak. Festivalde, klasik ve çağdaş Türk müziği, Devlet Halk Dansları Topluluğu ve bakanlığa bağlı diğer sanat topluluklarıyla Aspendos'tan dünyaya hoşgörü, sevgi ve güzellik adına Anadolu'nun dokusu anlatılacak. 

Türk Kültür Sanat-Sen, festivalle dünyada Türk kültür ve sanatını turistlere tanıtmayı, kültür turizmini geliştirmeyi ve yaşatmayı amaçlıyor. 1. Ulusal Aspendos Kültür ve Sanat Festivali'ne, bütün dünyanın tanıdığı, akustik ve mimari bakımdan gerçek bir şaheser olan, dünyanın en önemli uluslararası sahnesine sahip, tarihi 2000 yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu ev sahipliği yapacak. 1. Ulusal Aspendos Kültür ve Sanat Festivali'nde, ünlü sanatçılar Ahmet Özhan, Sabahat Akkiraz, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Hi Jazz Topluluğu, Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korusu, Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu sahne alacak. Festivalin son gününde ise "Büyük Türk Gecesi" isimli bir programla final yapılacak. Festivale, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Ticaret Odası, Antalya Turizmciler Derneği ve Antalya Otelciler Birliği katkı sağlayacak. 

Öte yandan, 1. Ulusal Aspendos Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Antalya Lara'daki Divan Talya Otel'de tanıtım bir toplantısı yapıldı. Toplantıya, festival komitesi üyeleri, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz, Devlet Tiyatroları Başrejisörü Ensar Kılıç, Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Metin Yakar, Antalya Devlet Türk Halk Müziği sanatçısı Salih Turhan, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü sanatçısı Cumhur Böler ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü teknik elemanı Ömer Kılıçarslan katıldı. Komite üyeleri festival hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Organizasyonda görev yapan heyet, daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Deveci, Manavgat Belediye Başkanı Osman Delikkulak, Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Davran ve Antalya Senfoni Müdürü Murat Bayrak'ı ziyaret etti. Ziyarete Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri Ahmet Azizoğlu da eşlik etti. Heyet, daha sonra 1. Ulusal Aspendos Kültür ve Sanat Festivali'nin yapılacağı tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda incelemelerde bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 15:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?