7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Aspendos gösterilere kapatıldı

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun 'Esaslı onarımına yönelik projelendirme çalışması yapılmadan ziyaretçi dışında her türlü gösterime kapatılmasına' karar verdi
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Aspendos Antik Tiyatrosu'nu yüksek sesli etkinliklere tahsis edeceği yönündeki söylentilerin neden olduğu tartışmaya Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu son noktayı koydu.
Anadolu Ateşi etkinliklerine tahsis edilmesinin ardından uzmanların, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun zarar gördüğü ve etkinliklere kapatılması yönündeki görüşleri üzerine 9 Mart 2007 tarihinde toplanan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu aldığı kararda şu görüşlere yer verildi:
"Uzman raporları ve Kurul kararlarında belirtilen acil güvenlik önlemleri ile tiyatronun esaslı onarımına yönelik projelendirme çalışmasının yapılarak acilen kurulumuza getirilmesine, bu çalışmalar yapılmadığı takdirde tiyatronun ziyaretçi dışında her türlü gösterime kapatılmasının daha uygun olacağına karar verilmiştir."
iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 02:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Serhat Sağsöz IP: 88.250.4.xxx Tarih : 15.03.2007 11:26:58
Alınan karar hem doğru hemde yanlıştır.Doğru olan Aspendos Antik Tiyatrosu'nun zarar görmemesi için gösterilere kapatılmasıdır. Ama peki burada gerçekleştirilen opera ve bale festivali vb etkinlikler ne olacak? Turizmin önemli merkezi olan Antalya'da Aspendos bu tür etkinliklere ev sahipliği yaparak hem kendini hem bu tür etkinlikleri hemde şehrin tanıtımında önemli bir rol üstleniyor. Turizmin yanında kültürede başkentlik yapmak isteyen Antalya için bu etkinliklerin iptali büyük kayıp olacaktır. Kanaatimce tek çözüm bu etkinliklerin belirli koşullar altında ve sınırlandırılarak yapılmasıdır.Varolan değerlerimizi koruyalım ama aynı zamanda değerlendirelim.