22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Aspendos'da büyüleyici prömiyer

ANTDOB'DAN ASPENDOS'DA BÜYÜLEYİCİ PRÖMİYER

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Medea Operası ile muhteşem bir Türkiye prömiyerine imza attı.

18. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında Medea Operası ile sahne alan ANTDOB , Aspendos Antik Tiyatrosu'nun büyüleyici atmosferinde sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Dünya opera repertuvarında birçok kez ele alınan ve Yunan mitolojisinin etkileyici efsanelerinden biri olan Luigi Cherubili'nin Medea Operası, Türkiye'de ilk kez sahnelendi. Aspendos'un tarihi atmosferinde göz kamaştıran eserde, solistler kadar Antalya Devlet Opera ve Balesi korosu ve orkestrası da başarılı performanslarıyla beğenildi.

Prömiyeri başarıyla gerçekleştiren eser ünlü rejisör Mehmet Ergüven tarafından sahneye konulurken, eserde orkestrayı şef Alexandru Samoila yönetti. Eserde dekor Gürcan Kubilay, kostüm Sevda Aksakoğlu, ışık ise Mustafa Eski'ye ait. Eserin koro çalışmaları ise Krastin Nastev tarafından yapıldı.

Medea rolünü Kazakistan'dan gelen sanatçı Gülzat Daurbayeva canlandırdı. Galauce rolündeki Nurdan Küçükekmekçi Aydın başarılı performansı ile dikkat çekerken, Neris'i canlandıran Ferda Yetişer ise güçlü sesi ile olduğu kadar sahnedeki oyunculuğu ile de izleyiciyi etkilemeyi başardı. Creonte rolünde Tevfik Rodos, Giasone rolünde ise Hüseyin Likos sahne aldı. Sema Çavuşoğlu 'Prima Ancella', Zişan Damcıoğlu 'Seconda Ancella, Mukhtar Malikov ise 'Un Capo dele Guardie ' rolünde izleyici ile buluştu.

YUNAN EFSANESİ 'MEDEA '

Yunan Mitolojisinin kadın figürlerinden biri olan Medea'nın öyküsü M.Ö 500'lü yıllarda tragedya haline getirildi. 18. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından prömiyeri gerçekleştirilen eserde, Medea'nın kocasından aldığı intikam işleniyor. Bir büyücü olarak resmedilen Medea, artık onu istemeyen kocası Iason'un kralın kızı Glauce ile evlenmesini engellemek için çocuklarını öldürür. Iason'a 'Düğün günün asla gerçekleşmeyecek' diyen Medea, bu

ölümle ondan korkunç intikamını da almış olur.

ANTDOB'DAN ASPENDOS'DA BÜYÜLEYİCİ PRÖMİYER
ANTDOB'DAN ASPENDOS'DA BÜYÜLEYİCİ PRÖMİYER
ANTDOB'DAN ASPENDOS'DA BÜYÜLEYİCİ PRÖMİYER
ANTDOB'DAN ASPENDOS'DA BÜYÜLEYİCİ PRÖMİYER
ANTDOB'DAN ASPENDOS'DA BÜYÜLEYİCİ PRÖMİYER
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 10:48:00
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 11:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?