21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

At sevgisi hayata döndürdü

Antalya'da attan düşerek komaya giren 8 yaşındaki Arzu Özpolat, ölüm ile yaşam arasında geçen 20 günün ardından hayata döndü.

Antalya'da yaklaşık 20 gün önce hayattaki en büyük tutkusu olan ata binerken dengesini kaybedip yere düştükten sonra 200 metre sürüklenerek ağır yaralanan Arzu Özpolat isimli küçük kız yaşam mücadelesini kazandı.

Anadolu Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören küçük kız, hastaneden taburcu olduktan sonra yeniden Orfe At Çiftliği'ne geldi. Çiftlikte atları tek seven minik Arzu, ölümcül kazaya rağmen 'Zeytin' ismini verdiği ata binerek özlemini giderdi.

Kızının atlara olan sevgisiyle hayata yeniden 'merhaba' dediğini söyleyen Baba Fatih Özpolat ise, "Hayatımızın en uzun günlerini yaşadık. Ancak Türkiye'nin bir çok yerinden telefonlar açarak bize dua ettiler. Özellikle cezaevinden bir mahkumun attığı mektup hepimizi ağlattı. Kızım atlara olan sevgisiyle hayata döndü. Hastaneden çıkar çıkmaz ata yeniden bineceğini söyledi. Biz de hiç çekinmeden at çiftliğine getirdik. Atlardan hiç korkmuyor. Yine eski günler gibi ata zevkle biniyor.Biz gönül rahatlığı ile
ata binmesine izin veriyoruz. Kimse de ata binmekten çekinmesin. Bu tür kazalar milyonda bir oluyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 16:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?