22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

At üstünde nikah

Antalya'da at üstünde birbirlerine aşık olan iki polis, bir yıllık beraberliklerini yine at üstünde nikahla tamamladı.

Antalya Atlı Polis Amirliği'nde düzenlenen törende Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gelin ve damadın nikahlarını at üstünde kıydı. Nikah töreninde şahitliği ise Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan yaptı.
Polis memuru Zekiye Tunca ve meslektaşı Gültekin Ararat, 4 yıl önce Antalya'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde göreve başladı. Birbirlerini burada tanıyan genç polisler, üç yıllık çalışmalarının ardından Antalya Atlı Polis Amirliği'ne atlı polis olarak atandılar. Genç polislerin ilişkisi aradan geçen sürede aşka dönüştü. Hayatlarını birleştirmeye karar veren Zekiye Tunca ve Gültekin Ararat en mutlu günlerinde çok sevdikleri at üstünde nikah kıydırmaya karar verdiler.


AT ÜSTÜNDE NİKAH
Genç polisler, Antalya Atlı Polis Grup Amirliği'nde bulunan Sosyal Tesisler'de düzenlenen düğünle dünya evine girdi. Özel tasarlanmış gelinliğini giyen Zekiye Tunca, at üstünde tören alanına gelirken, damat Gültekin Ararat ise başka bir atla geline eşlik etti. Genç çiftleri, atlı polis meslektaşları yalnız bırakmadı.
Atlarla alanda tur atan gelin ve damat, yine at üstünde misafirleri selamladı. Genç çiftin nikahlarını kıymak üzere Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, başka bir ata bindi. Başkan Böcek, misafirlerin huzurunda genç çiftin nikahlarını at üstünde kıydı. Polis çiftin şahitliğini Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Atlı Birlik Grup Amiri Erol Darcan, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Alaaddin Özcan, Türkiye Binicilik Federasyonu Antalya Temsilcisi Orhan Çelikkol yaptı.


Atları çok sevdiklerini belirten Gültekin Ararat, "Yaklaşık bir yıldır atlı polis olarak çalışıyoruz, atları çok seviyoruz. Bu yüzden amirimizin de teşvikiyle nikahımızı at üstünde kıymak istedik. Çok mutluyuz" dedi.
Çiftler daha sonra atlardan inerek misafirlerin tebriklerini kabul etti.

..
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 10:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?