1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Atalay'dan önemli açıklamalar

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili yapılabilecek her şeyin yapıldığını söyledi.


Belediye Başkanları Bilgilendirme Toplantısı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, önemli açıklamalarda bulundu.

Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili yapılabilecek her şeyin yapıldığını ve güvenlik kamerası olmayan polis merkezi kalmayacağını söyleyen Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nezarethanelerde güvenlik kameralarını tamamlayacağız. Eski ismi karakol olan bin 300 polis merkezi var. Bunların fiziki yapılarını, iç dizaynlarını yeniliyoruz.

Polis merkezlerinin tüm nezarethanelerinde güvenlik kamerası olmasını istiyoruz. Vatandaşın daha iyi karşılanması için. Polisin tutum ve davranışının da değiştiğini göreceksiniz. Şahsın polis merkezine girişinden çıkışına kadar kayıt içinde olmasını arzu ediyoruz."


Polis merkezlerinin bazılarında güvenlik kamerası olmadığına dikkat çeken Atalay, şunları söyledi: "Şeffaflığı sağlayıp nezarethanede kötü muamele görüldüğü yönünde polis suçlanıyor. Bunun önüne geçeceğiz."
Son olarak Münevver Karabulut cinayetine değinen Bakan Atalay, "Özel Güvenlik Müsteşarlığı konusu Meclis'te. Yasanın çıkması için uğraşıyoruz. Meclis'teki arkadaşlar çalışıyor. Yasanın bu yasama döneminde çıkmasını arzu ediyoruz" ifadesini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 13:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?