21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Ataması yapılmadı, pazarcı oldu

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMEN PAZARCI OLDU

Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi'nden mezun olan tarih öğretmeni Mehmet Ceylan, ataması yapılmadığı için Antalya'nın Gazipaya ilçesinde pazarcılık yapıyor.

2006-2007 eğitim öğretim yılında Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi tarih öğretmenliğinden mezun olan Mehmet Ceylan (30), 4 yıldır ataması yapılmadığı için pazarcılık yapıyor. Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Kahyalar beldesinde yaşayan Mehmet Ceylan, kendi yetiştirdiği ürünleri pazarda satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Türkiye'deki 30 bin tarih öğretmeni arasında, KPSS'de ilk 120'ye giremediği için ataması yapılmayan Mehmet Ceylan ayrıca Rusça da biliyor. Evli ve bir çocuk babası Ceylan, "İlköğretim ve lise eğitimimi Gazipaşa'da tamamladıktan sonra eğitimime, Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Bölümü'nde 2006-2007 eğitim öğretim yılında burs alarak okudum. O günden bu güne tayinimin çıkmasını bekliyorum. Devletin kendi okuttuğu öğrencilerin bile tayininin çıkmamasına şaşıyorum. Tayinimizin

çıkabilmesi için, ülkemizdeki yaklaşık 30 bin tarih öğretmeni arasında ilk 120'ye girebilmemiz gerekiyor" dedi.

Tayini çıkmadığı için geçimini sağlamak amacıyla pazarcılık yaptığını belirten Ceylan, her hafta cuma günü kurduğu tezgahtan 50-70 TL arası para kazanarak geçimini sağlamaya çalıştığını ifade etti. Ceylan, kendisi ve tayin bekleyen diğer öğretmenlere biran önce görev verilmesi gerektiğini kaydetti.

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMEN PAZARCI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2011 Cumartesi 12:14:03
Güncelleme :26 Şubat 2011 Cumartesi 22:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?