1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Atatürk özlemle anıldı

ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNÜN 71.YIL DÖNÜMÜ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 71. yıl dönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi Korkuteli’de de törenlerle anıldı.

Atatürk’ün ölümünün 71. Yıl dönümü nedeniyle 08.40’ta Cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. 09.05’te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, bu sırasında resmi araçlar korna ve sirenlerini çaldılar. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. Her okulun kendi bünyesinde hazırladığı anma programının yanı sıra saat 09:30’da protokole sunulan program Korkuteli Anadolu Lisesinde gerçekleşti.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Fatih Üzer, günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Programda slayt gösterisi, Atatürk Oratoryosu sunuldu. Atatürk ile ilgili öğrenciler tarafından seslendirilen şiir ve konuşmalar yapıldı, Atatürk'ün sevdiği türkü ve şarkılar söylendi.

Anma töreninde, Korkuteli’deki ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri arasında düzenlenen Resim, Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Özçelik ve Belediye Başkanı Hasan Gökce tarafından ödülleri verildi.

Tören “uyan” isimli Atatürk’ün oratoryosun ardından sona erdi.

ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNÜN 71.YIL DÖNÜMÜ
ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNÜN 71.YIL DÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 12:21:05
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 15:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?