7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Atatürk ve Cumhuriyet sergisi açıldı

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde fotoğraf sanatçısı ve koleksiyoncu Ali Ekber Kapıkıran tarafından açılan Atatürk ve Cumhuriyet konulu fotoğraf sergisi ziyarete açıldı.

Fotoğraf sanatçısı ve Koleksiyoncu Ali Ekber Kapıkıran tarafından saklanan ve Atatürkün fotoğraflarından oluşan sergi ziyarete açıldı. İlçe Kaymakamı Süleyman Yılmaz , TCG Gaziantep F-490 gemisi komutanı Deniz Kurmay Yarbay Namık Alper'in de ziyaret ettiği sergide yer alan fotoğraflar Kaşlılara duygusal anlar yaşattı. Davetlilere fotoğraflar ile ilgili bilgi veren fotoğraf sanatçısı Kapıkıran, "Cumhuriyetimizin 84'üncü yılında böyle bir sergi açtığım için çok mutluyum. Bu benim 50'inci sergim oldu.

Bugüne kadar açtığım kişisel 50 sergimin açılışlarına eski Cumhurbaşkanlarımızdan Kenan Evren, Turgut Özal ve Süleyman Demirel de katıldı. Atatürk fotoğraflarının orijinal resimlerini saklamak çok zor. Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Atatürk ve Cumhuriyet konulu ilk sergiyi ben açtım. Bu nedenle Meclis Başkanı Bülent Arınç tarafından plaketle ödüllendirildim."dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 12:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?