7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Atatürk'ün kurduğu çiftlikte yangın

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1933 yılında Antalya'nın Aksu beldesinde kurduğu tavuk çiftliği, çıkan yangında büyük zarar gördü.


Alınan bilgiye göre, Aksu'da 1933 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve şu anda Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü olarak kullanılan tavuk çiftliğinde saat 17.00 sıralarında elektrik tellerinin birbirine sürtmesi nedeniyle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyün alevler, kısa sürede çiftlik içerisinde bulunan ve kullanılmayan 3 tavuk üretim işletmesine ve kullanılmayan pamuk işletme fabrikasına sıçradı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından çağrılan Antalya Büyükşehir, Aksu ve Çalkaya Belediyeleri'ne ait itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yaklaşık 2 saat süren yangın, vatandaşların da yardımıyla söndürüldü. Yangında 3 tavuk üretim işletmesi ve boş pamuk işletme fabrika zarar gördü.


Çevrede bulunan vatandaşlar, "Bu çiftlik Atatürk tarafından kurulmuştu. Bizim için büyük bir değeri vardı. Gözümüzün önünde çiftlik çayır çayır yandı. Çok üzgünüz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 00:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?