16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Ata'yı öğrencilere anlattı

MANEVİ KIZI ÜLKÜ, ÖĞRENCİLERE ATA’YI ANLATTI

Antalya Koleji kuruluşunun 30’uncu yılı anısına düzenlediği etkinlikler çerçevesinde Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’yi konuk etti.

Atatürk’ün dokuz aylıkken Çankaya Köşkü’ne aldırdığı ve biraz büyüyünce yurt gezilerine birlikte götürdüğü manevi kızı Ülkü Adatepe, okul girişinde çiçeklerle karşılandı. Okulun konferans salonuna alkışlarla gelen Ülkü Adatepe, öğrencilerin sürprizi olan doğum günü pastasını kesti. 78’inci yaş gününü öğrencilerle kutlamaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Adatepe, doğum günü pastasını kestikten sonra öğrencilere teşekkür etti.

Salonu dolduran öğrencilere, Atatürk’ün özellikle insan sevgisi yönünü anlatan Adatepe, Atatürk ile yaşadığı anıları paylaştı. ‘Ülkü’ ismini Atatürk’ün verdiğini ve altı yaşına kadar Çankaya Köşkü’nde yaşadığını söyleyen Adatepe, Atatürk’ün kendisine çok güvendiğini, yalan söylememeyi, insan, hayvan sevgisini, hoşgörüyü ondan öğrendiğini belirtti.

Öğrencilere, “Atatürk’ü ruhunuzla, kalbinizle okuyun. Sizin için kurtardığı bu cennet vatana sahip çıkın” diye seslenen Adatepe, Atatürk’ün son günlerini şöyle anlattı:

“Atatürk hastalığının son günlerinde çok ağırlaştı ve onunla oynayamadığım için üzülüyordum. Beni çiftliğe gönderip onu beklememi söyledi ve bir daha görüşemedik. 10 Kasım’da öldüğünü anladım ve o tarihten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Atatürk öldükten sonra da bir daha kimse beni Çankaya Köşkü’ne davet etmedi” dedi.

Atatürk’ün her şeyini milletine bıraktığını söyleyen Adatepe öğrencilere, Atatürk’ü anlamaları ve onun değerlerine sahip çıkmaları tavsiyesinde bulundu.

Antalya Koleji Yönetim Kurul Başkan Yardımcısı Fatma Kızılırmak, Adatepe’ye katılımından dolayı teşekkür plaketi sundu. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Adatepe, söyleşi sonunda öğrenciler için kitaplarını imzaladı.

MANEVİ KIZI ÜLKÜ, ÖĞRENCİLERE ATA’YI ANLATTI
MANEVİ KIZI ÜLKÜ, ÖĞRENCİLERE ATA’YI ANLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 17:55:02
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 18:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?