21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

ATB Meclis toplantısı yapıldı

ATB OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Ocak ayı meclis toplantısı ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında yapıldı.

Meclis toplantısında konuşan ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, İl Genel Meclisi'nin büyük bir kurum olduğunu belirterek, devletin kaynaklarını kırsal bölgelere hizmet olarak götüren, kentle ilgili aktif rol alan bir yapıda olduğunu kaydetti. Bu dönem il genel meclisinin aktif çalıştığını söyleyen Çandır, “Bu da başkanımızın orkestra şefi gibi meclis üyeleri ve diğer kurumlarla sağlıklı iletişim kurmasından kaynaklanıyor” dedi. Vakıf Zeytinliği'ne il genel meclisinin ortak olma kararını mutlulukla karşıladıklarını kaydeden Çandır, meclis üyelerine teşekkür etti.

Toplantının konuğu İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı ise çalışmalar hakkında bilgi verirken, meclis üyelerinin sorularını yanıtladı. Arı, 75 üye ile parti ayrımı gözetmeden Antalya'nın sorunlarına eğilmeye çalıştıklarını kaydetti. Kırsal bölgelere yaptıkları altyapı çalışmaları hakkında bilgi veren Arı, şehir merkezinde de eğitim, sağlık, sporla ilgili hizmetleri vermeye çalıştıklarını belirtti. Kırsala yol, kaldırım, köy konağının yapımının özel idarenin rutin görevi içerisinde olduğunu belirten Arı, '”Bunlar bizim asli görevimiz. Biz ulaşılamayan köyün yolunu açmak zorundayız. Ama bunun ötesinde sulu tarıma dönük olarak yörelerimize nasıl katkı koyabiliriz bu çalışma içerisindeyiz. Ekim alanı dar bölgelerde sulanabilir alanı ne kadar genişletirsek, altyapıyı ne kadar güçlendirirsek orada yaşayanların ekonomik hayatına o kadar katkı koyabileceğimiz düşünüyoruz. 2010- 2011 bütçesini yaparken sulu tarıma özen gösterdik” diye konuştu.

Özel İdare olarak BAKA'ya 500 bin TL ödenek ayırdıklarını söyleyen Arı, “BAKA'nın proje teklifleri mart ayına kadar toplanacak. Sizler de bu destekten yararlanabilirsiniz” dedi.

Batı Akdeniz'e tarımsal üretimle ilgili OSB kurulmasına ciddi katkı koyduklarını, Antalya Tanıtım A.Ş'ye kurucu ortak olma kararı aldıklarını, Vakıf Zeytinliği'ne ortak olmaya karar aldıklarını ne kadar ödenek ayrılacağı konusunda karar alacaklarını anlatan Arı, “Döşemealtı Karataş köyü ve Elmalı Akçaeniş köyüne toplu bakım ve sağım ünitesi kurulması konusunda karar aldık, ödenek ayırdık. Projemizde başarılı olursak hayvancılık konusunda yoğun bölgeye yatırımlarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.Mikro kredi için de ödenek ayırdıklarını söyleyen Arı, önümüzdeki dönemde mikro kredinin dağıtımının söz konusu olacağını söyledi.

Manavgat Çağıltepe köyüne 750 bin TL harcanarak Türkiye'nin en büyük kekik fabrikasının kurulduğunu ancak yol sorunu olduğunu bildiren Cavit Arı, “Yol için Orman Müdürlüğü'nden izin alınması gerekiyor. Resmi izin çıkarsa Özel İdare olarak biz o yolu yaptırırız, sorun yok. Ama izin alınamadı. Orayı kiralamayla ilgili karar aldık. Ama yol yapılmadan bunu gerçekleştirmek çok zor” diye konuştu. Arı, canlı hayvan pazarının Kömürcülere kurulması konusunda da gerekli imar düzenlemesini yaptıklarını anlattı. Tünektepe'nin önümüzdeki günlerde faaliyete açılacağını bildiren Arı, “Antalya'nın ekonomik hayatına ciddi katkı sağlayacağını düşündüğümüz teleferik projemiz var. Özel İdare imkanlarıyla kolaylıkla yapılabilecek bir teleferik. Hem yerli turisti hem 10 milyon yabancı turistin önemli bir kısmını oraya çıkarabilir, Antalya'nın tanıtımına önemli katkı sağlayabiliriz” dedi.

Özel idare binasının yıkılıp yıkılmayacağına ilişkin soru üzerine, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın konuya hassasiyetle yaklaştığını belirten Cavit Arı, “Burası kamu malı, daha ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Valimiz (yıkılacaksa da o kanaat çok güçlü şekilde oluşsun yıkımdan başka seçeneğimiz yok artık densin ki öyle yıkalım) anlayışı içerisinde ki bence de kendine göre haklıdır'' dedi. Arı, binanın akibetinin Yıldız Teknik Üniversitesi'nin raporu doğrultusunda belli olacağını belirterek, ''Biz her ihtimale karşı 2011 yılı bütçesine 720 bin TL'lik ödenek ayırdık” şeklinde konuştu. EXPO 2016 konusunda İl Özel İdaresi'nin nasıl katkı yapacağına ilişkin soruya Cavit Arı, özel idare bütçesinden EXPO içen 146 bin TL pay ayrıldığını bildirdi. Arı, EXPO'nun Antalya'nın tanıtımı için önemli bir etkinlik olacağına inandığını, Antalya ekonomik hayatına her türlü katkıyı koymaya gayret eden bir idare olduklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından Hüseyin Cahit Kayan ile Ali Çandır, Arı'ya günün anısına plaket takdim etti.

ATB OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
ATB OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 10:00:05
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 12:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?