16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

ATB’nin bütçesi meclisten geçti

ATB’NİN BÜTÇESİ MECLİSTEN GEÇTİ

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Aralık ayı meclis toplantısında 2011 yılı bütçesi görüşüldü.

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, meclis toplantısında yönetimin çalışmaları ve 2011 yılı bütçesi hakkında bilgiler verirken, ATB’nin 90 yıllık birikiminden ve deneyiminden güç alan kurumsal ufuk ile geliştiğini söyledi. Çandır, 11 Ocak 2009 yılında göreve başlayan mevcut yönetimin ATB meclisinin güven ve desteğine layık olabilmek, ülke ve bölge ekonomisine faydalı hizmetlerde bulunabilmek için çalıştığını ifade ederken, Stratejik İş Planı çerçevesinde yapılması planlanan işlerin bir bir hayata geçirildiğini kaydetti.

Vakıf Zeytinliği ihalesinin ATB meclisinin motive edici desteği ile kazanıldığını belirten Çandır, “Vakıf Zeytinliği konusu, daha uzun yıllar boyunca Antalya adına artık Meclisimizin kalıcı gündem maddesi olacaktır” dedi. İstihdam Bürosu, tamamlanan Kampüsten İşe, Defne-Kekik-Adaçayında Hasat ve Hasat Sonrası Verim Kayıplarını Önleme, Siyah Mersin, Küçük İşletme Kalmasın başlıklı projeleri, Tarımsal Uygulamalı Mesleki Eğitim Merkezi’nin (TUMEM) çalışmaları hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Çandır, Türkiye’de ilk kez ATB tarafından gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in ikincisinin 2011 yılı Mayıs ayında yapılacağını kaydetti. Çandır, 2011 yılında da ATB’nin meclisin katkısı ile önemli çalışmalara imza atarak yoluna devam edeceğini ifade etti.

Ali Çandır, meclis üyelerine 2016 yılında Antalya’ya yapılacak EXPO ile ilgili bilgi de verdi. EXPO’nun yapılacağı alanın hala belirlenemediğine dikkat çeken Ali Çandır, “EXPO’nun yer seçimi ticari ve siyasi yaklaşımlara kurban edilmemeli” dedi.

Çandır, daha sonra muhasebe birimi tarafından hazırlanan ve hesap inceleme komisyonunun değerlendirmesiyle netleşen 2011 yılı Bütçe Tasarısı’nı meclise sundu. 2011 yılı gelir ve gider bütçesi tasarıları hazırlanırken, ATB’nin gelirlerinin arttırılması için gerekli tedbirlerin alındığını bildiren Çandır, “Borsamız giderlerinin asgari seviyede tutulması amaçlanmıştır. Bu çerçevede 2 milyon 100 bin TL üzerinden belirlenen ATB 2011 yılı gelir gider bütçesi tasarısını bilgilerinize ve tetkiklerinize arz ediyorum” dedi. ATB’nin 2011 yılı bütçesi üyelerin oy birliği meclisten geçti.

25 YILLIK EMEKTARA PLAKET

Ali Çandır ile ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan daha sonra, Antalya Ticaret Borsası’nda 25 yıl çalıştıktan sonra emekliye ayrılan ATB Başkan Danışmanı Ali Çetin’e plaket takdim etti.

ATB’NİN BÜTÇESİ MECLİSTEN GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 13:23:03
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 18:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?