7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Atlasjet uçağı kaçırıldı

AtlasJet’e ait Lefkoşa-İstanbul seferini yaparken iki hava korsanı tarafından kaçırılmak istendikten sonra yakıt ikmali yapılmak üzere Antalya'ya indirilen uçakta 4 yolcu ve 2 mürettebat kaldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, yakıt ikmali için Antalya Havalimanına indirilen uçaktan yolcuların büyük bölümünün orta ve arka kapının açılması sonucu inerken, halen 4 yolcu ve 2 mürettabat kaldığı belirtildi. Uçaktan kendi imkanlarıyla inen yolculardan Zafer Şanlı, AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, uçakta orta koltuklarda oturduğunu, uçak havalandıktan bir süre sonra, önce arkadan iki kişinin koşmaya başladığını ve kokpite giderek, kapıyı kırmaya çalıştıklarını söyledi. Uçağın denize yaklaştığını anlatan Şanlı, bir süre sonra uçağın uçağın Antalya'ya indiğini bildirdi. Uçak iner inmez perdelerin kapatıldığını, çocuk ve kadınların uçağın arka tarafına gönderildiğini belirten Şanlı, iki kişinin yolcuları sakinleştirerek, "Biz de müslümanız, size zarar vermeyeceğiz" dediklerini anlattı. Daha sonra bir kargaşa yaşandığını ve orta kapı ile arka kapının açıldığını, yolcuların bu kapılardan atladığını ve aşağıda bekleyen otobüslere bindiklerini söyleyen Şanlı, "Uçağı kaçıranlardan birinin elinde siyah bir bant vardı ve buna bir paket bağlıydı" dedi. Yolculardan Bülent Ay da ellerinde bomba olacağnı söyleyen iki kişinin Ercan Havalimanı'nda da ilginç davranışlarda bulunduğunu, bu nedenle kendilerinin dikkatini çektiğini söyledi. Kendi aralarında Arapça konuştuklarını ve birbirlerine gülerek, "Gülme oğlum, çaktıracaksın" diye konuştuklarını kaydeden Ay, iki kişiden birinin Türkçe, diğerinin İngilizce bildiğini belirtti.

Uçağın yolculardan Şenay Sargın'ın yakınları, Fatih Kuruca ve Özkan Aktepe de uçak kaçırılma olayını duyduktan sonra Antalya Havalimanı'na geldi. Yolcuların bekletildiği VIP salonunun dışında yakınlarından haber almaya çalışan Fatih Kuruca, yeğeni Şenay Sargın'ın KKTC'de üniversite öğrencisi olduğunu, Sargın'ın uçağının sabah saatlerinde havalandığını ifade etti. Kuruca, "Kendisinin söylediğine göre, tüm yolcular arka kapıyı kırmışlar. Bir kısmı atlayarak uçaktan ayrılmayı başarmışlar. Yeğenim korsanların iki kişi olduğunu, Arapça konuştuklarını söyledi"dedi. Yolcuların nasıl bir silahla tehdit edildiğini bilmediklerini ifade eden Kuruca, "Kendisi çok korkmuştu, panik içindeydi. Kurtulduğuna seviniyoruz. Biz de kendisine ulaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Havalimanı İç Terminal İşletme Müdürü Ayşe Gülay, VIP salonunda yolcularla yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yolcuların morallerinin yaşanan olay nedeniyle bozuk olduğunu, kendilerinin de durumun düzeldiği konusunda yolcuları teskin etmeye çalıştıklarını söyledi. World Focus Havayolları Genel Müdürü Aydın Kızıltan, şu anda uçakta 4 erkek yolcu ve 3 kabin görevlisinin bulunduğunu bildirdi.

Kızıltan yaptığı yazılı açıklamada, Akdeniz hava sahası üzerinde uçağın kaçırılma sinyali verdiğini belirtti. Olayın gerekli mercilere bildirildiğini ve genel müdürlük binasında acil durum ekibinin toplanarak alınacak tedbirleri ele aldığını ifade eden Kızıltan, şu bilgileri verdi: "Kokpit ekibi uçağın başka bir hava limanına gönderilmesini engellemek ve emniyet güçlerine yardımcı olmak için kokpit camından uçağı terk etmişlerdir. Uçağın Antalya'ya inişine kadar uçuş esnasında kokpite girmeye çalışan korsanlar kokpit kapısının kilitli olmasından dolayı bunu yapamamış ve kokpit ekibine müdahale edememişlerdir. Şu anda uçakta 4 erkek yolcu ve 3 kabin görevlisi vardır. Uçağın tamamen boşalarak tüm yolcu ve ekibimizin salimen kurtulmasına kadar Antalya Havalimanı emniyet yetkilileri ile koordinasyonumuz devam edecektir."

AA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 09:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?