21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

ATSO: Teröre siyaset-üstü çözüm şart!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen, "Aktütün Sınır Karakolumuza yapılan alçak terör saldırısı sonucunda 15 askerimizin şehit verilmesi, 21 askerimizin yaralanması bir kez daha kalplerimizde büyük bir acı yaratmıştır" dedi.

Kemal Özgen yazılı olarak yaptığı açıklamada, Aktütün Sınır Karakolunu yapılan saldırıda 15 askerimizin şehit olduğunu 21 askerimizin de yaralandığını hatırlattı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyen Özgen, şu bilgilere yer verdi:

"Her şehidimiz ismi sonsuza kadar yaşayacak bir kahramandır. Bu nedenle şehitlerimizin aileleri metin olmalıdır. Terörle savaşın çok uzun süreli bir savaş olduğunu, bu savaşın sabır, fedakarlık, metanet ve kararlılıkla kazanılacağını bilmemize rağmen, hain saldırının çapının büyüklüğü ve şehit sayımızın yüksekliği içimizdeki öfke ateşini büyütmektedir. Artık bu hain terör örgütünün gücünün tam olarak kırılması için olağanüstü önlemlerin alınması gerektiği görülmektedir.

Konunun siyaset-üstü, partiler-üstü bir anlayışla ele alınması ilk beklentimizdir. Öte yandan artık bu konuda çok daha büyük boyutlu güvenlik politikalarının, daha kararlı bir dış politikanın, daha aktif bir ulusal ve uluslararası politikanın gerekli olduğu da anlaşılmaktadır. Kuzey Irak sınırında tampon bölge kurulması, Kuzey Irak'ın bölücü örgüte yataklık yapmasının önlenmesi, sınır karakolları sisteminin gözden geçirilmesi, sınır bölgesindeki köylerin boşaltılması gibi güvenlik önlemleri ele alınmalıdır. İnsanlık suçu olan teröre karşı en önemli araç psikolojik mücadeledir. Buna rağmen bölücü teröre karşı bu yönde bir mücadele sistemi kurulamamıştır.

Ramazan ayında iftar saatinde saldırıda bulunmak gibi tarihte az görülen bir alçaklığı sergileyen örgüt teşhir edilmemektedir. Ülkemizde demokrasi ve insan hakları adına terörü meşru gösterir açıklama yapan, bu yönde tavırlar gösteren siyasi hareketler yeterince teşhir edilmemekte ve gerekli tepki gösterilmemektedir. Terör örgütüne özellikle Avrupa ülkelerinde verilen siyasi ve lojistik destek engellenememekte ve uluslararası alanda teşhir edilememektedir.

Öte yandan, Sayın Genel Kurmay Başkanımızın dile getirmiş olduğu gibi terör örgütüne katılımları engelleyecek yönde acil politikalara da ihtiyaç vardır. Terör örgütünün hedefi olan etnik bölünme tuzağına düşülmemesi için siyasi liderlerimiz bir araya gelerek toplumu tatmin edici yönde ortak tavır almalıdırlar."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 17:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?