16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

ATSO Başkanı Budak’a ziyaret

ATSO BAŞKANI BUDAK’A ZİYARET

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Yarar ve Matbaacılık Bölümü öğretmenlerini makamında kabul eden ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye’nin en önemli sorunun işsizlik olduğunu, bunun önlenmesi için mesleki eğitime ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayicilerin talepleri üzerine 3 yıl önce açılan Antalya OSB Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Yarar ve Matbaacılık Bölümü öğretmenleri, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak’ı ziyaret ederek, okulun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

800 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Bilişim, Gıda, Kimya, Elektrik-Elektronik, Makine, Tekstil, Ahşap, Metal ve Matbaa bölümlerinde toplam 800 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Okul Müdürü Ali Yarar, talep gelmesi halinde okul bünyesinde mesleki eğitime yönelik kurslar düzenleyebileceklerini söyledi. Bu konuda İŞKUR’la temasta olduklarını belirten Yarar, “Özellikle gençlere ve yetişkinlere yönelik, meslek edindirme kursları açmak istiyoruz. Şu anda en önemli sorunumuz ulaşım. Düzenli dolmuş ve otobüs yok. OSB ile Antalya arasında düzenli ulaşım sağlanırsa okulumuz mesleki eğitim konusunda Antalya’nın cazibe merkezi haline gelecektir” dedi. Yarar, okulda yalnızca Döşemealtı’ndan değil, Antalya’nın her yerinden öğrencinin eğitim gördüğünü, öğrencilerin yaz aylarında 300 saat, eğitim-öğretim döneminde ise haftada 3 gün staj yapması gerektiğini ve bu konuda OSB’deki sanayicilerden destek beklediklerini belirtti.

MESLEKİ EĞİTİME AĞIRLIK VERİLMELİ

ATSO Başkanı Budak ise, Türkiye’de Organize Sanayi Bölgesi içinde ilk Meslek Lisesi’nin Antalya OSB’de açıldığını belirterek Oda olarak mesleki eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Lisede açılacak bölümlerin Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrika ve işyerlerinin teknik eleman ihtiyaçları esas alınarak belirlendiğini belirten Budak, “Türkiye’de kuşkusuz en önemli sorunların başında işsizlik geliyor. İşsizliğin önlenmesi içinde mutlaka mesleki eğitime ağırlık verilmeli” dedi. Antalya’da başta sanayi tesisleri olmak üzere hemen her sektörde kalifiye elemana büyük ihtiyaç olduğunu bildiren Budak, sözlerine şöyle devam etti:

“OSB’deki meslek lisemiz bu nedenle büyük önem taşıyor. Burada okuyan öğrenciler, aynı zamanda OSB’deki fabrikalarda staj yaparak, teoriyi pratikle birleştirme imkanı buluyor. ATSO ve OSB Yönetimi olarak, lisemizin her zaman yanındayız. Okulumuzla ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Başta OSB’deki sanayici arkadaşlarımız olmak üzere tüm Antalya iş dünyasının da bu öğrencilerimize ve okulumuza sahip çıkmasını istiyoruz..”

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 13:26:01
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 13:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?