21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

ATSO Başkanı İpek Yolu Zirvesi'nde

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özgen, Trabzon’da yapılan 1. İpek Yolu İşadamları Zirvesi’ne katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği'nin ortaklaşa olarak düzenlediği 1. Trabzon İpek Yolu İşadamları Zirvesi Trabzon’da başladı. Zirveye 19 ülkeden 230 dış katılımcı ile Türkiye'den de 500'e yakın kamu, yatırım ajansı, sivil toplum örgütü, ticaret ve sanayi odaları temsilcisi katılıyor.

İpek Yolu Zirvesi’ne Antalya’dan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Şükrü Vural, MATSO Genel sekreteri Yaşar sarı, MATSO Yönetim kurulu üyesi Fatih Tatar ve Side-Manavgat Turizm işletmecileri Derneği (TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut katıldı.
İpek Yolu Zirvesi’ne katılan Özgen, 19 Ekim’e kadar sürecek olan zirvede; “Türkiye’deki Temel Yatırım Projeleri”, “Bölgesel İşbirliği”, “Ortak Finansman İmkanları”, “Ticaret, Müteahhitlik, Turizm, Tarım ve Turizm Alanında İşbirliği” konularının ele alınacağını bildirdi.

Zirveye Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çin, Gürcistan, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Macaristan, Makedonya, Moldova, Moğolistan, Romanya, Ukrayna, Rusya ve Tacikistan’dan ticaret ve sanayi odası temsilcilerinin katıldığını kaydeden ATSO Başkanı Özgen, “Zirvede Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Koordinatörlüğü’nde gerçekleştirilecek olan yuvarlak masa görüşmelerinde; zirveye katılan ülkelerin ticaret ve sanayi odaları temsilcileri geleceğe yönelik planlamaları ve öngörülerini aktaracaklar. Tüm dünyanın küresel bir krizin etkisinde olduğu şu dönemde, zirvenin, ülkeler arası ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını ve ticarette yeni fırsatlar yaratacağını umuyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 17:58:42
Güncelleme :17 Ekim 2008 Cuma 18:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?