22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ATSO kurumsal kimliğini yeniliyor

ATSO KURUMSAL KİMLİĞİNİ YENİLİYOR

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurumsal kimlik yenileme çalışması kapsamında düzenlenen konkurda (yarışma) ön değerlendirme sonucu 5 ajans konkura katılmaya hak kazandı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Erdal Aygenç, A.Ü.Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi Tülin Candemir, A.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi Süleyman Özsderin, Akdeniz Reklamcılar Derneği Başkanı Cihan İşbaşı, Antalya Reklamcılar Derneği Başkanı Adnan Yaşkeçeli, Antalya Matbaa Sanayicileri Derneği Başkanı K.Ruhi Şahin’den oluşan Seçici Kurul, 5 Ocak 2010 tarihinde yaptığı toplantıda konkura dosya teslim eden 17 ajansın sunumlarını değerlendirerek kısa liste ajanslarını belirledi.

2010 MARKA YILI OLACAK

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO olarak 2010 yılını ‘Markalaşma Yılı’ olarak belirlediklerini hatırlatarak, ‘ATSO Kurumsal Kimlik Konkuru’nun bu ana hedefin ilk adımını oluşturduğunu söyledi. ATSO’nun kurumsal kimlik yapılanmasını güçlendirme yönünde önemli bir adım atıldığını belirten Budak, “ATSO Kurumsal Kimlik Konkuru’nun markalaşma sürecindeki en önemli araçlardan birisi olduğunu düşünüyoruz” dedi. ATSO kurumsal kimlik çalışmasını başlatırken, asıl amaçlarının Antalya için örnek bir çalışma ortaya koymak olduğunu vurgulayan Budak şöyle konuştu;

“Bu çalışma ile bir taraftan Antalya’da bütün kurumlara ve firmalarımıza bu çalışmanın önemini göstermek istiyoruz. Diğer taraftan ise ajanslarımızın, sektörümüzün gücünü ve potansiyelini bütün kamuoyuna göstermeyi hedefliyoruz. Turizmin başkenti olan Antalya’da firmalarımızın markalaşması ve tanıtım en önemli konulardan birisidir. Antalya’nın bu alanda Türkiye’ye örnek olması gerekir. Bu sektörde birçok işin Antalya değil, İstanbul firmalarına gittiğini biliyoruz. Oysa biz, bu çalışmaların Antalya firmaları tarafından yapılması gerektiğine inanıyor ve birçok işimizde kendi üyelerimizin öne çıkmasını arzu ediyoruz. Bu konuda bazen kendi içimizde de eleştiri alıyoruz, ama buna rağmen yaptığımızın doğru olduğuna inanıyoruz. Ajanslarımız, Antalya markasının şekillenmesinde, Antalya’nın tanıtımında çok daha güçlü bir rol oynamak zorundadır. Bu yarışma bu açıdan önemlidir. Kurumsal kimlik çalışmamızın Odamızın geleceğine yapılan en önemli yatırımlardan birisi olacağına inanıyorum.”

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 17:35:05
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 17:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?