1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ATSO yönetimi Ankara'da

ATSO'nun yeni yönetim kurulu, Ankara'da Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na "Küresel Kriz ve Antalya Ekonomisi Raporu" sunan ATSO heyeti daha sonra Anıtkabir'i ziyaret etti. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yeni yönetim kurulu Ankara'da bir dizi ziyarette bulundu.

İlk olarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ı, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Güray Parlak, Adnan Vucudi Özen, Sayman Üye Ali Kıvrak ile Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Sayın, Ali Peker, Levent Yiğiter, Mücahit Turgut, Kenan Çelik, Meclis Başkan Yardımcısı Ali Bahar ve Katip Üye Rıfat Çelik ziyaret etti.

Bakan Çağlayan, "Burası tüccar ve sanayicinin dolayısıyla sizin birinci eviniz. Her zaman, her konuda beni çekinmeden arayabilirsiniz. Antalya bizim gözbebeğimiz kentlerimizden bir tanesi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası da bizim gözbebeği odalarımızdan biri. Yeni görevinizde sizin şahsınızda tüm yönetiminize ve meclisinize başarılar diliyorum" dedi.

ATSO eski yönetim kurulu başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özgen'in de bulunduğu ziyarette, Bakan Çağlayan'a kent ekonomisinin son durumu hakkında bilgi verildi. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak'ın başkanlığındaki heyet daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti.

ATSO Başkanı Budak, ziyarette yaptığı konuşmada, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun TOBB'u siyaset dışında tutmayı başardığını, TOBB'un tarafsız çizgisini koruyarak bütün Odalara örnek olduğunu belirterek, "Bizim de yönetim kurulu olarak en önemli konularımızdan biri Odanın tarafsızlık çizgisini korumak olacak. ATSO'nun hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Ekonomik kriz nedeniyle üyelerin beklentilerinin arttığını ifade eden Budak, şunları söyledi: "Bu yıl meslek komitesi üye sayımız 315, meclis üye sayımız 131. Çalışma programımızı bütün bu arkadaşlarımızla istişare ederek belirleyeceğiz. Kendimize bu konuda üç aylık bir istişare ve hazırlık dönemi belirledik. Bu hazırlık sonucunda 4 yıllık hedefi ortaya koyacağız. Turizm ve tarımda profesyonel ekip kurarak ATSO'yu bu önemli sektörlerde lider konuma getirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca yurt dışında turizm, tarım ve konut alanında sektörel tanıtıma destek olmayı, yabancı sermayeye dönük çalışmayı planlıyoruz. Özellikle turizmde ATSO bütün Akdeniz'de turizmin ve turizmle ilgili Odaların temsilcisi olmalıdır."

Bu yönde çaba harcayacaklarını anlatan Budak, sözlerine şöyle devam etti: "Acil gündemimizde ise krizle mücadele ve bu dönemde üyelere destek olmak var. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya'nın lider çatı örgütü olmalı, tüm sektörlerin çatı örgütü olarak üyelerimizin ve kentimizin sorunlarını, Antalya'nın tüm sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları kısacası tüm dinamikleriyle birlikte çözmeye gayret edeceğiz."

ATSO heyeti daha sonra Anıtkabir'i ziyaret etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunan ATSO Yönetim Kurulu üyeleri, Atatürk'e bağlılık sözü verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 12:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?