22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ATSO'dan elektrik zammına tepki

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Kemal Özgen, zamların ekonomik büyüme döneminde ertelenip durgunluk döneminde birikimli olarak yapılmasının ekonomiyi olumsuz etkileyeceği savundu.

ATSO Başkanı Kemal Özgen, 1 Temmuz'dan itibaren elektriğe konutta yüzde 21, sanayide yüzde 22 oranında zam yapılmasının reel sektöre ve klima kullanan Antalya halkına ağır bir yük getireceğini belirtti. Ocak ayında yüzde 20 artırılan elektrik fiyatlarının son zamlarla birlikte yüzde 42'ye ulaştığını belirten Özgen, bu durumun ihracata yönelik çalışan sanayicileri ve klima kullanımı yüksek otelcileri uluslararası rekabette zor duruma sokacağını söyledi.

Özgen açıklamasında zamlarla reel sektörün girdi maliyetlerinin arttığını belirterek, zamların ekonomik büyüme döneminde ertelenip durgunluk döneminde birikimli olarak yapılmasının ekonomiyi olumsuz etkileyeceği savundu.

Türkiye'de güneş ışığı, rüzgar gibi yenilenebilir kaynakların kullanımında geç kalındığını ifade eden Özgen, fiyatlardaki artışın bu alanda yatırım yapılmamasına ve elektrik piyasasının özelleştirilmesine bağlı olduğunu bildirdi. Elektrik tarifelerindeki vergi yükünün düşürülmesini de isteyen Özgen, özel sektörün elektrik ihtiyacını, yenilenebilir kaynaklardan karşılayabilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 18:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?