21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

ATSO'dan firmalara sertifika

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen İhracata İlk Adım Programı'nın 4. etabını bitiren firmalara sertifikaları törenle verildi.

ATSO tarafından, firmalara ihracatçı olma ve yeni pazarlara açılma fırsatı yaratmak amacıyla ilki 2006 yılında başlatılan İhracata İlk Adım Programı'nın 4. etabı tamamlandı. Programı bitiren Aden Antalya Giyim San.Tic.A.Ş., Cengiz Grup Mobilya İnş.San.Tic.Ltd.Şti., Paktaş Tur.Tic.San.ve Paz. Ltd.Şti., Petek Baharat Tic.Ltd.Şti. ve Özteknik Mermer Torna Makine İmalat İnş.Tur.Nak. San. Tic. Ltd. Şti. yöneticilerine sertifikaları törenle verildi.

ATSO Başkanı Kemal Özgen, 2006 yılında startı verilen İhracata İlk Adım Programı kapsamında bugüne kadar toplam 22 firmaya danışmanlık hizmeti verildiğini, Kasım ayı içinde 5'nci etabın başlayacağını bildirdi. Özgen, 4 ay süren programa katılan firmalara; ihracat pazarlaması ve planlaması, dış pazarlara açılmaları konularında danışmanlık hizmeti verildiğini, firmaların altyapı eksiklikleri tespit edilerek tamamlandığını ve firmaların fiilen ihracat yapabilecek hale getirildiğini söyledi.

zgen, programa katılan firmalara en az iki dilde web sayfası hazırlandığını, İhracat Eylem Planı oluşturulduğunu, yurtdışındaki firmalar ile acenta sözleşmeleri imzalanarak, tanıtım cd'leri hazırlandığını ve hedef ülkeler belirlenerek, hedef fuarların tespit edildiğini kaydetti.

Antalya'nın ihracatının son yıllarda hızla çeşitlendiğini vurgulayan Özgen, "Antalya'da uzun yıllardır ihracatta sadece yaş sebze ve meyve sektörü önemli bir yer tutuyordu. Ancak son yıllarda ihraç ettiğimiz ürünler çeşitlenmeye başladı. Son yıllarda plastik, mobilya sektörü ön plana çıktı. Antalya dünyaya sadece domates ihraç etmiyor. Bugün tabut bile Antalya'nın ihraç ürünleri arasına girdi. Antalya'dan Çin'e mermer ihraç ediliyor. Dünya küresel bir pazar haline geldi ve bu pazarda Antalya firmaları da
hızla yerini alıyor. Ekonomiyi canlı kılan, reel sektörün gelişimini tetikleyen, istihdam sağlayan asli unsur ihracattır, koşulları, rekabeti yönlendiren de ihracatçılarımızdır. Türkiye'nin geleceği ihracattadır. Firmalarımız şunu unutmamalıdır. Üretmek ve satmak bu işin yarısıdır. Diğer yarısı ise marka olmaktır. Bu konuda Odamızın çabaları vardır ve üyelerimizin bu konuda da çaba göstermeleri gereklidir. Bu program katılan firma sayısı açısından mütevazi bir program olarak görünebilir. Burada sayıdan ziyade önemli olan emin ve sağlam adımlarla Antalya'nın ihracat potansiyelinin geliştirilmesine katkı sağlamaktır" dedi.

İhracata İlk Adım Programı'nın 4. etabını bitiren Aden Antalya Giyim San.Tic.A.Ş., Cengiz Grup Mobilya İnş.San.Tic.Ltd.Şti., Paktaş Tur.Tic.San.ve Paz.Ltd.Şti., Petek Baharat Tic.Ltd.Şti., Özteknik Mermer Torna Makine İmalat İnş.Tur.Nak.San.Tic.Ltd.Şti. yöneticilerine sertifikalarını ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen verdi.

Sertifika törenine, İhracata İlk Adım Programı'nın 5. etabına katılacak olan Akdeniz Orman Ürünleri San.Tic.A.Ş., Aksu Polimer Boya San.Tic.Ltd.Şti., Alternatif İnşaat Tur.Amb.Plastik San.Tic.Ltd.Şti., Haksat Elektrik Hırdavat San.Tic.Ltd.Şti. ve Selçuklu Un ve Yem San.Tic.Ltd.Şti. firmalarının yöneticileri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?