1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ATSO'dan iş dünyasına çağrı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak’ı, Kızılay Antalya Şube Başkanı Dr. Cengiz Nizam ziyaret etti.

Kızılay Antalya Şube Başkanı Dr. Cengiz Nizam ve yönetim kurulu üyeleri, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak’a yeni göreve seçilmesinden dolayı nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgi veren Nizam, Antalya’da lojistik merkez olarak da kullanılacak bir depoya ihtiyaç olduğunu söyledi. Nizam, “Bölge Kan Merkezi ve Lojistik Merkez olarak kullanacağımız yaklaşık bir dönümlük kapalı bir alana ihtiyacımız var. Bu merkezde aynı zamanda dispanser ve arama kurtarma ekibi de olacak. Şu anda yardımlarımızı saklayabileceğimiz bir depomuz yok. Antalya İkinci Deprem Kuşağı’nda yer alıyor. Dolayısıyla böyle bir merkeze büyük ihtiyaç var” dedi.

Kızılay’ın artık çadır kurmadığını, afet bölgelerinde prefabrik konut inşa ettiğini anlatan Nizam, son olarak Manavgat bölgesinde meydana gelen yangında bölgede bir prefabrik köy inşa ettiklerini anlattı. Kızılay’ın sadece afet dönemlerinde değil, her zaman ihtiyaç sahiplerine destek olduğunu belirten Nizam, “Şu anda Antalya’da 400 civarında üyemiz var. Yıllık üyelik ücretimiz sadece 5 TL. Hedefimiz 2009 yılı sonuna kadar üye sayımızı 5 bine çıkarmak” diye konuştu.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ise, üniversite öğrenciliği yıllarında Kızılay’ın yurdunda kaldığını belirterek, “Kızılay çok büyük ve köklü bir kurum. Üniversite öğrenciliğimin ilk yıllarında Kızılay’ın yurdunda kaldım. Bu nedenle Kızılay’ın benim için özel bir yeri var. Gerek kurumum gerekse şahsım olarak elimden gelen desteği vermeye hazırım” dedi.

Kızılay’ın Antalya’da mutlaka bir lojistik merkezinin olması gerektiğini belirten Budak, ayrıca ilk etapta Kızılay aracılığıyla bir öğrenciye burs vereceğini söyledi. Kızılay’ın bağışlarla güçlendiğini vurgulayan Budak, tüm Antalya iş dünyasını Kızılay’a destek olmaya davet etti.

Kızılay Antalya Şube Başkanı Dr. Cengiz Nizam, ATSO Başkanı Budak’a Kızılay rozeti ve tişört hediye etti. Ziyarete Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Öğr.Gör.Kenan Yüce, Alim Kaş, Süleyman Karyağdı, Ziya Karadeniz, Mustafa Tepe ve Şaban Taç da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 18:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?