16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

ATSO'dan kültür hizmeti

ATSO'DAN KÜLTÜR HİZMETİ

Hüseyin Çimrin'in 'Antalya Teke Yöresi Ağzı ve Deyimleri' kitabı, ATSO Kültür Yayınları arasında yerini aldı.

Hüseyin Çimrin'in Antalya yöresinde yüzyıllardır kullanılan ve kısmen unutulmaya yüz tutmuş sözcük ve deyimleri içeren 'Antalya Teke Yöresi Ağzı ve Deyimleri' kitabı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yayınlandı.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya'nın yarınlarına önemli bir kaynak kitap daha kazandırdıklarını için mutlu olduklarını belirterek, “Yaşantımız değişiyor, konuştuğumuz kelimeler değişiyor. 'Teknoloji Çağı' dediğimiz bu zaman dilimi, her şeyi değiştirdiği gibi, daha dün anne-babalarımızın konuştuğu sözcükleri bile değiştiriyor. 'Dünü' anlamanın yollarından biri de atalarımızın yaşarken kullandıkları dil ve araçlarını bilmekten geçiyor. Bu bilinçle, yöremizde kısmen unutulmaya yüz tutmuş ilginç sözcük ve deyimler Hüseyin Çimrin'in 'Antalya Teke Yöresi Ağzı ve Deyimleri' kitabında bir araya getirildi” dedi.

Budak, bir Antalya aşığı olan Hüseyin Çimrin'in kent insanının yüzyıllardır kullandığı sözcük ve deyimlerini içeren kitabınının, Antalya halk kültürüne büyük katkı sağlayacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2010 Çarşamba 10:07:02
Güncelleme :22 Aralık 2010 Çarşamba 16:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?