1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ATSO'dan tarifeli sefer talebi

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Türk Hava Yolları'ndan, Antalya'dan dünyanın önemli kentlerine tarifeli sefer talebinde bulundu.

Türk Hava Yolları Antalya Satış Müdürü Ömer Durna, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak'a yeni göreve seçilmesinden dolayı nezaket ziyaretinde bulundu. THY'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Durna, Antalya'nın performansının giderek arttığını, THY'nin en yeni ve donanımlı uçaklarını Antalya uçuşlarına tahsis ettiğini söyledi.

THY'nin yan kuruluşu olan ve iç hat seferleri yapan Anadolu Jet'in birinci yılını doldurduğunu belirten Durna, ATSO Başkanı Budak'ı Anadolu Jet'in 23 Nisan'daki kuruluş yıldönümü etkinliğine davet etti. Antalya'dan Rusya'nın başkenti Moskova'ya her gün tarifeli sefer düzenlendiğini belirten Durna, doluluk anlamında bu uçuşların son derece başarılı geçtiğini söyledi.

TURİZM İÇİN İHTİYAÇ

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak da, Türk Hava Yolları'nın mutlaka Antalya'dan dünyanın önemli kentlerine direkt tarifeli sefer düzenlemesi gerektiğini söyledi. THY'den daha önce de bu tür talepte bulunduklarını belirten Budak, Antalya- Moskova tarifeli seferlerinin başarısına dikkat çekti.

Antalya turizminin önemli sorunlarından birinin yurt dışından direkt tarifeli seferlerin artırılması  olduğunu anlatan Budak, şunları söyledi: "Direkt tarifeli seferlerin yetersizliği kongre, golf, sağlık ve kültür turizmi gibi turizm türleriyle ürün çeşitlendirilmesinin ve yıl geneline yayılmasının önündeki en büyük engellerden birisidir. Türk Hava Yolları, mutlaka Antalya'dan Londra, Paris ve Cenevre gibi Avrupa'nın ve dünyanın önemli kentlerine tarifeli seferler koymalıdır. İsteğimiz direkt seferlerin diğer ülkelere de yaygınlaşması ve Antalya turizminin önemli bir ihtiyacının karşılanmasıdır. Yurt dışından direkt tarifeli seferlerin artırılması için THY'den destek bekliyoruz. Kimsenin kuşkusu olmasın Antalya'nın potansiyeli tarifeli seferlerde uçakları doldurur."

THY FEDAKARLIK ETMELİ

Türk Hava Yolları'nın bazı hatlarda bir süre fedakarlık etmesi gerektiğini belirten Budak, şöyle konuştu: "Türk Hava Yolları'nın sadece kar endeksli olmasını düşünemiyorum. Bazı hatlarda bir süre fedakarlık edilebilir. THY sadece yolcu taşımıyor, bayrak taşıyor. Biz Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak milli hava yolumuza her türlü desteği vermeye hazırız."

THY Antalya Satış Müdürü Ömer Durna, ziyaretin anısına ATSO Başkanı Budak'a THY'nin "Antalya" isimli uçağının maketini hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 10:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?