21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

ATSO'dan teşekkür ziyareti

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen, Patara Antik Kenti'nin restorasyon çalışmalarına katkıları nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen ve ATSO Meclis Başkanı Salim Güllüpınar, Yönetim Kurulu Üyeleri Kerim Çavuşoğlu ve Enver Barış, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı Meclis'teki makamında ziyaret etti.

ATSO Başkanı Özgen, Patara Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarına desteği nedeniyle TBMM Başkanı Toptan'a teşekkür etti.

Tarihteki ilk demokratik meclis olduğu belirtilen Patara'nın, Meclis Başkanı Toptan'ın çabası sonucu yeniden gündeme geldiğini belirten Özgen, Patara kazıları için TBMM Başkanlık Divanı'nın 5 milyon YTL ödenek ayırmasının sevindirici olduğunu söyledi. Özgen, Meclis Başkanı Toptan'ın Patara'da bir dünya parlamentosu toplama hedefinin gerçekleşmesi halinde, Antalya'nın ve Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı yapacağını da ifade etti.

ATSO Heyeti, TBMM Başkanı Toptan'ı, ATSO'nun Kasım ayı içinde gerçekleştirilmesi planlanan Yeni Hizmet Binası açılışı ve Geleneksel Ödül Töreni'ne davet etti. Patara'yı çok önemsediğini belirten TBMM Başkanı Toptan ise, hedefinin Patara'da bir dünya parlamentosu toplamak olduğunu söyledi.

TBMM olarak dünyanın ilk parlamentosunda, dünyanın şimdiki parlamentolarını buluşturmak istediklerini kaydeden Toptan, Birleşmiş Milletlere kayıtlı ve parlamentosu bulunan bütün ülkeleri Patara'ya davet edeceklerini dile getirdi.

Toptan, ATSO'nun davetinin kendisini mutlu ettiğini belirterek, açılış ve ödül törenine katılacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 22:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?