21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

ATSO'nun ödülleri sahiplerini buldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) geleneksel olarak düzenlediği ödül töreni Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılımıyla Talya Convention Center’da gerçekleştirildi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın geç katılması sonucu iki saat gecikmeli olarak başlayan tören, ATSO Başkanı Kemal Özgen’in konuşmasıyla başladı. Ödül töreninde Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Nail Kalemci, AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Benim bildiğim konu ulaşım" diyerek, bakanlığının yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ulaşım ve haberleşme sektörünün ülke ekonomisindeki önemine dikkat çeken Bakan Yıldırım, THY’nin yanı sıra özel şirketlerin de iç hatlarda tarifeli uçuşlara başlamasına izin verildikten sonra, hava yoluyla taşınan yolcu sayısında 5 milyon 140 bin artış olduğunu ve toplam yolcu sayısının 9 milyondan 14 milyona çıktığını ifade etti.

Yabancı ülkelerin Türkiye’yi İstanbul ve Antalya’dan tanıdıklarını belirten Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Antalya’nın ülke ekonomisine sadece turizm alanında değil, tarım ve sanayi alanında da büyük gelir kazandırdığını ancak bu büyük gelire rağmen Antalya’da verginin düşük olduğunu gördüğünü, gelecek yıllarda bu verginin artarak ülke ekonomisine katkıda bulunması gerektiğini vurguladı. Bakan Yıldırım, deniz yollarına 166 trilyon lira teşvikte bulunduklarını ifade ederken, Özel Tüketim Vergisi alınmayarak balıkçılara, taşımacılara ve ticari yat turizmiyle uğraşanlara ciddi oranlarda katkıda bulunduklarını kaydetti. Ödül töreninden önce konuşma yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Nail Kalemci de, Türkiye ekonomisinin hızla büyüdüğünü ifade ederek, önümüzdeki 3 yılın eski ve kötü alışkanlıklarımızdan kurtulduğumuz bir dönem olması gerektiğini söyledi. Ödül töreninde yapılan konuşmaların ardından, gelir ve kurumlar vergisi sıralamasında dereceye girenlere ödüllerini Bakan Yıldırım verdi. Geceye katılan Bakan Yıldırım’a da ATSO tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Gece sonunda, bu yıl ilk kez başka şehirde merkezi bulunan fakat vergisini Antalya’ya kazandıran kuruluş olarak Antalya Havalimanı Uluslararası Terminal İşletmeciliği Anonim Şirketi ödüle layık görüldü. Ödül, Genel Müdür Naci Alın’a takdim edildi.

Antalya-iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 10:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?