22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AÜ olayları zanlıları yargılanacak

Akdeniz Üniversitesi'nde çıkan olaylarda öğrencilere tabancayla ateş açan zanlılar, yarın hakim karşısına çıkıyor.

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki Akdeniz Öğrenci Yurdu önünde 6 Nisan tarihinde öğrencilerin yanı sıra, üniversite dışından tabanca, satır, bıçak gibi aletlerle yerleşkeye gelenlerin karıştığı olaylarla ilgili olarak, tutuklanan yada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şüpheliler yarın mahkeme karşısına çıkıyor.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülecek olan davada, öğrencilere tabancayla ateş eden ve ateş ederken görüntülenen Ömer U. (34), 3 ayrı suçlamadan mahkeme karşısına çıkacak.

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki olaylarda tabancayla 9 el ateş ettiği tespit edilen Ömer U. hakkında, 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle ''Öldürmeye teşebbüs'', 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle ''Suç işlemeye tahrik'' ve 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle ''silahlı tehdit'' suçlamaları olmak üzere 3 ayrı suçlamayla ilgili toplam 13 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasıyla mahkeme karşısına çıkacak.

Öte yandan, olaylara karışan öğrenciler ve üniversite dışından gelen zanlılar da ''Kamu malına zarar verme'' ve ''Suça tahrik'' suçlamalarıyla mahkemeye çıkacak.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 13:28:29
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 13:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?