21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

AÜ Tıp'ta mezuniyet sevinci

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan 103 doktor, Hekim yemini içerek başarı belgelerini aldı.

AÜ Tıp Fakültesinde 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılında Mezun olan 103 doktor için tören düzenlendi. Atatürk konferans salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, AÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meral Gültekin ve Prof. Dr. Abid Demircan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç, AÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, Antalya Barosu Başkanı Zafer Köken, Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abid Demircan, genç doktorlara başarılar dileyerek, ailelerine "Çocuklarınızla gurur duyun" dedi.

Genç doktorların anne ve babalarını kutlayan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç, öğrencilerine 6 yıllık zorlu ve yorucu bir dönemden geçtiklerini belirterek kendilerinin büyük bir sorumluluk aldığını söyledi. Oktay, “Hekim andı içeceksiniz. Bu yemin size büyük bir sorumluluk verecektir. Bu zorlu yolda en vazgeçilmez desteğiniz insanlara duyduğunuz sevgi olacaktır. İnsanı yaşatmayı ve acısını azaltmayı içeren bu kutsal mesleği başarıyla yapacağınıza inanıyorum, yakınlarınız sizinle gurur duya bilir” dedi.

DÖNEM BİRİNCİSİNDEN SİTEM

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi dönem birincisi genç doktor Betül Duvarcı, yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından, hekimlik mesleğinin zor icra edildiği bir süreçte mezun olduklarını söyledi. Konuşmasında son zamanlarda sağlık personellerine yönelik yapılan şiddete değinen Duvarcı, “Hastaları zor durumda bırakan, hasta başına düşen sürenin kısıtlandığı, kaliteli hizmetin yok olduğu bir sürecin içerisindeyiz. Bu durum heyecanımızı azaltıyor. Hekime yönelik şiddet olayları artıyor. Marifet gibi yansıtılan böyle bir süreçte hekimin yalnız ve savunmasız bırakılıyor olması bizde kaygı uyandırıyor. Mesleğimizin geleceği acısından hepimizin tedirgin olduğu böyle bir dönemde mezun oluyoruz. Bizler hastalarını müşteri olarak görmeyen, görevi insan hayatı olduğunun bilincinde olan hekimler olacağız."

Konuşmaların ardından mezunlar Prof. Dr. Kemal Emek eşliğinde Yemin ettiler. Hocalarından onur belgesi alan genç doktorlar hocalarıyla birlikte kep fırlattılar.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 14:17:01
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 14:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?