21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

AÜ'de istifa depremi!

Böbrek nakilleriyle Türkiye’de kırılması güç rekorlara imza atan, geçen yıl dünyada en çok böbrek nakli yapılan merkez olan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Merkezi’nin Müdürü Prof. Dr. Alper Demirbaş ile 3 öğretim üyesi istifa etti.

Prof. Demirbaş, önceki gün yeni Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi ziyaret ettiğini ve ziyaret sırasında rektörün kendi ekibiyle çalışmak istediğini belirtmesi üzerine hemen istifasını verdiğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) istifa depremi yaşanıyor. Organ Nakli Merkezi Müdürlüğü’nden 3 arkadaşıyla istifa eden Prof. Dr. Alper Demirbaş, 4 yıl Organ Nakli Ünitesi Başkanı, 4 yıl da Organ Nakli Merkezi Müdürü olarak görev yaptığını ve bu sürede ekibin 1799 nakil gerçekleştirdiğini belirterek şöyle konuştu:

"Yapacak bir şey yok. Bu, Rektör Bey’in kendi isteği. Birilerini atayıp atamamak kendi bileceği iş. Ben herhalde çalıştığım sürece görevimin hakkını verdim. Umarım bundan sonra da aynı şekilde devam eder. AÜ Organ Nakli Merkezi artık dünyada bir marka oldu. Bu başarı sürdürülmezse bu markaya yazık olur. Merkezin başında bulunduğum her yıl, bir öncekinden fazla ameliyat yaptık. Bunun üzerine çıkılamazsa bu başarısızlık olur."

Merkezin öğretim üyeleri Doç. Dr. Okan Erdoğan, Doç. Dr. Murat Tuncer ve Doç. Dr. Zeki Ertuğ’un da istifa ettiğini bildiren Prof. Demirbaş, bundan sonra genel cerrahi öğretim üyesi olarak organ nakli ameliyatlarına katılacağını kaydetti. Görevde bulunduğu sürede özellikle İstanbul’daki hemen hemen tüm hastanelerden teklif aldıklarını belirten Demirbaş, "Ameliyat yapmamız eski sistemden farklı olursa, organ nakli ameliyatlarına girmemize izin verilmemesi durumunda, özel hastanelerden gelen teklifleri değerlendireceğiz" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 09:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?