1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AÜ'de yeni eğitim yılı açıldı

Akdeniz Üniversitesi 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Atatürk Konferans Salonu'nda törenle başladı.

Törende bir konuşma yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi'nin dünyada tanınan bir üniversite olduğunu belirterek üniversitenin bilimin ve aklın yolunda çalışmalar yaparak geleceği aydınlattıklarını söyledi.

Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, bilimi ve aklı kullanan toplumların refah içinde üstün yaşadıklarını, fakat aklı ve bilimi kullanmayan toplumların karanlığa mahkum olduklarını belirterek "Üniversiteler aklın ve bilimin yolunda yürümek durumundadır. Aklı ve bilimi kullanmayan sorgulamayan yeniliklere doğru koşmayan toplumlar hep karanlıklarda ve kaderlerini yaşamaya bırakılır. Bu yüzden üniversitelerin toplumların yaşamlarında çok önemli bir yeri var" dedi.

BAĞNAZLIĞA YER YOK

Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkenin geleceğini gençlere emanet ettiğini söyleyen Prof. Kurtcephe, Atatürk'ün gençler derken demokratik, laik ve çağdaş gençlerden bahsettiğini anlattı. Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi'nin bunu gerçekleştirdiğini ifade etti. Atatürk'ü rehber olarak gördüklerini belirten Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi'nin bilimsel çalışmalar yaptığını ve bunun modernliğin, çağdaşlığın simgesi olduğunu bildirdi. Akdeniz Üniversitesi'nin çağdaş bir aile olduğunu kaydeden Prof. Kurtcephe, Akdeniz

Üniversitesi'nde bağnazlığa yer olmayacağını ve kimsenin bundan şüphesi olmaması gerektiğini söyledi.

ÜNİVERSİTELER İLKELİ OLMALI

Akdeniz Üniversitesi'nin açılış törenine katılan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel yaptığı konuşmada, üniversitelerin çağdaş yapılar olabilmeleri için içlerinde üç yapıyı barındırmaları gerektiğini söyledi. Çağdaş bir üniversitenin bünyesinde barındırması gereken üç öge olduğunu belirten Yüksel, "Her üniversite ilkeli olmalıdır, düşünsel üretim yapmalı ve içinde bulunduğu toplumla kucaklaşmalıdır. Böyle yaptıkları sürece üniversiteler çağdaş yapıya kavuşmuş olurlar" dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nin çağdaş yapısı olduğunu anlatan Vali Yüksel, Akdeniz Üniversitesi'nin yüksek öğretimde parlayan bir yıldız olduğunu belirtti. Vali Yüksel, üniversitelerin bilimin gereklerini, dünya gerçeklerini, çağdaş gelişmeleri görebilmeleri gerektiğini ve üniversitelerde yetişen gençlerin dünya gerçeklerine uygun yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Törene Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 15:36:02
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 21:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?