1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AÜ'den ‘Biyoteknoloji Merkezi’

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) , Mostar’daki Cemal Biyedic Üniversitesi’ne ‘Biyoteknoloji Merkezi’ kuruyor.

Akdeniz Üniversitesi ile Bosna-Hersek Mostar şehrindeki Cemal Biyedic Üniversitesi arasında imzalanan bilimsel işbirliği kapsamındaki desteği devam ediyor.

İşbirliği kapsamında Akdeniz Üniversitesi, Cemal Biyedic Üniversitesi’ne ‘Biyoteknoloji Merkezi’ kurulması için çalışmalara başladı. Proje, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın(TİKA) parasal desteği ile 2010 yılında gerçekleştirilecek.

Biyediç Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının önem verdiği projenin gerçekleştirilmesiyle, gıda üretiminde yeni teknolojilerinin, virüsten ari bitki yetiştirmek için doku kültürlerinin, bahçe bitkileri alanında gen teknolojileri ve kültürlerin otantik gen kaynakları envanterinin, toprak, su, bitki besin elementleri, organik ve mineral kaynaklı yakıtlar gibi alanlarda analiz laboratuarlarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, projenin uygulanmasında bilimsel destek ve danışmanlık desteği sağlayacak.Hazırlanan protokolü imzalamak üzere Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Cemal Biyedic Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Suzana Bubic tarafından Mostar’a davet edildi.

Prof.Dr.Kurtcephe’nin, protokol imzalamak için yapacağı ziyaret sırasında iki üniversite arasında yürütülen bilimsel işbirliğinin daha genişletilmesi ve etkin hale getirilmesi için görüşmelerde de bulunacağı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 11:51:32
Güncelleme :23 Temmuz 2009 Perşembe 11:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?