22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AÜ’den yeni oyun

AÜ’DEN YENİ OYUN: ‘ELİF ANA’

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Personel Tiyatrosu, yeni oyunu ‘Elif Ana’nın provalarına devam ediyor.

Akademik ve idari kadro çalışanlarından oluşan Akdeniz Üniversitesi Personel Tiyatrosu, ilk oyunları olan ‘Düğün ya da Davul’ adlı oyundan sonra Turan Oflazoğlu’nun yazdığı ‘Elif Ana’ adlı oyunu seyirci ile buluşturacak. Yönetmenliğini Erkan Altay’ın, dekor tasarımını Celalettin Hansu ve Veli Kahraman’nın yaptığı oyunda Kezban Koçak, Okan Dilek, Selahattin Deniz, Tuğçe Şahin, Aysun Argun, Yücel Öztürk, Celalettin Hansu Yrd Doç.Dr.Cumhur Başaran, Veli Kahraman, Gökhan Güvenatam, Zeynep Acar, Hasan Budaklı, Caner Erdoğan, Elif Selçuk, Fulya Şahin, Gülsüm Boğatur ve Hülya Hayal Hansu rol alıyor.

Reji asistanlığını Gamze Koydemir’in yaptığı oyunun teknik destek ekibi ise Ebru Ertekin, Esra Uçar, Ziya Karakaya ve Gökhan Yalınız’dan oluşuyor.

AÜ Personel Tiyatrosu Genel Yönetmeni Erkan Altay, üniversitenin Erasmus Programı kapsamında Avrupa üçüncüsü olarak Türkiye'nin adını duyurması, Uzay Bilimleri ve Teknoloji Bölümü'nü kurması, yeni teknolojiler üretmesi, bünyesinde faaliyet gösteren Teknokent ile 29 patent alması, Güvenlik İzleme Merkezi'ni kurması ve Engelsiz Kampus Projesini hayata geçirmesi gibi projelere sayesinde Yılın Üniversitesi seçildiğini hatırlatarak, “Türkiye’de bir ilki başaran yine bizim üniversitemiz oldu. Sosyal kültürel projelerde hep ilki başaran üniversitemiz bu kez de personel tiyatrosu ile Antalyalı sanatseverlere alternatif oluşturan bir tiyatro ekibine sahip” dedi

Altay, ilk oyunları ile 18 ayrı turne ve tiyatro festivaline katıldıklarını da sözlerine ekleyerek,

“Ekibe yeni katılan akademik ve idari personel dışında büyük destek aldığımız üniversite öğrencilerini de aramızda görmek tiyatromuza heyecan getirdi” diye konuştu.

AÜ’DEN YENİ OYUN: ‘ELİF ANA’
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 10:33:00
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 10:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?