21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Austin'den kardeş şehir ziyareti

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas Eyaleti Başkenti Austin'den 20 kişilik heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti.

Antalya ile Austin arasında 2006 yılında temeli atılan kardeş şehir ilişkileri nedeniyle gerçekleştirilen ziyarette, karşılıklı iyi niyet dilekleri iletildi.

Amerika'nın Teksas Eyaleti Başkenti Austin'in Antalya'nın sekizinci kardeş şehri olması için atılan adımda sona yaklaşılıyor. Konuyla ilgili Austin Belediye Başkanı Will Waynn, 2006 yılı Ağustos ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etmiş, iki şehir arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması için ön protokol imzalanmıştı.

İki yıl aradan sonra Austin ve Antalya'nın kardeş şehir olabilmesi için gerekli yazışmalar ve başvurularda son aşamaya gelindi. Bu kapsamda, Austin'den aralarında milletvekili, emniyet müdürü, Teksas Üniversitesi yöneticileri, avukat, mühendis, öğretmen ve işadamlarından oluşan bir heyet Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti.

İYİ NİYET DİLEKLERİ İLETİLDİ-

Austin-Antalya kardeş şehir ilişkilerini başlatan Teksas Üniversitesi'nden Doç. Dr. Yetkin Yıldırım, heyetin Antalya'yı tanımak amacıyla kente geldiğini belirtti. Yıldırım, Austin heyetinin programı içerisinde, kültürel ve dinler arası diyalog, eğitim konusunda karşılıklı öğrenci değişimi, ticari alanda işbirliği temasları bulunduğunu belirtti.

Yıldırım, Antalya ile kardeş şehir olma konusunda Teksas milletvekilleri ve Austin Belediye Başkanı'nın iyi niyet dileklerini ileten resmi yazıyı Başkan Türel'e sundu. Yıldırım, milletvekilleri ve Austin Belediye Başkanı Will Waynn'ın en kısa zaman kardeş şehir protokolünün imzalanması dileğini de iletti.

ANTALYA- AUSTİN BİRBİRİNE BENZİYOR-

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de heyeti Antalya'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendi Belediye Başkanlığı döneminde başlayan kardeş şehir olma ilişkilerinin olumlu gitmesinin mutluluk verici olduğunu belirten Başkan Türel, “Austin ile Antalya, gerek nüfus yoğunluğu, gerek bazı özellikler açısından birbirine benziyor. Sayın milletvekillerimizden, emniyet müdürümüzden Austin Belediye Başkanı'na bizden selam götürmelerini istiyorum. Bizim de kendilerine yazılı bir mesajımız olacak. En kısa zamanda kardeş şehir olma konusunda prosedürlerin tamamlanmasını ve protokolü imzalamamızı diliyorum. En kısa zamanda Austin'i ziyaret etmek istiyorum” dedi.

Başkan Türel, Amerikalı konuklarına, 2010 yılında Dünya Basketbol Şampiyonası'nın bir ayağının Antalya'da yapılacağını söyledi. Türel, şampiyona nedeniyle Antalya'da çok sayıda Amerikalı ağırlayacaklarını belirtti. Ziyaretin sonunda Doç. Dr. Yetkin Yıldırım, Austin Belediye Başkanı Will Waynn adına Başkan Türel'e Austin kentini ve yapılarını tanıtan müzikli bir maket sundu. Maketin Teksas marşı çalması üzerine Austinli heyet, hep bir ağızdan kendi marşlarını söyledi.

Başkan Türel de Austin Milletvekili Dona Howard, Valinda Bolton, Emniyet Müdürü Bruce Elfant ve Teksas Üniversitesi Doç. Dr. Yetkin Yıldırım'a ziyaretleri anısına plaket sundu. Türel, Austin heyetine ayrıca Antalya tanıtım seti ve damak tadı turunç reçeli hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 13:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?